Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

5 najboljih telefona do 25.000 dinara!

5 najboljih telefona do 25.000 dinara!

Nastavljamo sa potragom manje poznatih telefona u nižim cenovnim rangovima! 

Ovaj cenovni rang je najpipaviji od svih sa kojima se mi bavimo. Morali smo da biramo telefone koji se neće naći na listi do 30.000 ali i da vodimo računa da ne uvrstimo neke telefone koje smo predstavili u cenovnom rangu do 20.000 dinara. Uspeli smo da pronađemo telefone za koje smatramo da će vam se dopasti. Ono što je super je njihova dostupnost! Dakle, možete ih naći u gotovo svim većim radnjama. Što se tiče garancije, mirni ste dve godine. A ako se nešto desi, servisiranje se vrši u ovlašćenom servisu.

Mnogo toga je uticalo da izaberemo baš ove telefone, ukoliko smo nešto propustili voleli bismo da nam na to skrenete pažnju. Isto tako sa nestrpljenjem očekujemo da čujemo vaše mišljenje o tome koji bi model trebalo da se nađe na našim listama. Pišite nam obavezno na naš email: redakcija@pametnitelefoni.rs



Acer Liquid Jade

Ovde imamo jednu kompaniju koja uspešno posluje dugi niz godina u svetu elektronskih uređaja. Nama su najviše poznati po laptop računarima i monitorima. Obzirom da je tržište pametnih telefona i tablet računara uveliko naraslo i da sadrži ogroman potencijal za dobru zaradu, Acer se odlučio da zapliva i u te vode. Za sada slobodno možemo da kažemo da im ide super.

Njihov model o kojem ćemo sada govoriti je naše tržište oduševio, međutim tačno je i to da je baš ovakav uređaj našem tržištu bio potreban. Naša omladina prati trendove cele planete pa samim tim vole da se snimaju i prave selfi fotke. Liquid Jade ima zadnju kamericu od 13 MPx koja snima u FullHD rezoluciji i pravi prelepe fotke, tu je i 2 MPx kamerica koja dakođe pravi solidne selfi fotografije.

Ekran mu je dijagonale 5 inča tako da će se to dopasti mnogima, ipak danas svi više vole veće dijagonale. Takođe, u pitanju je IPS LCD panel sa 16 miliona boja, vrhunskog kvaliteta. Rezolucija je standardna za ovu dijagonalu, 720*1280, a gustina piksela je na sasvim zadovoljavajućem nivou odnosno 294 ppi. Kako bi se ceo utisak o ekranu pozitivno kompletirao dodaćemo da ga štiti dobro poznati i provereni Corning Gorilla Glass 3.

Što se tiče performansa karakteristike govore sve! Za fluidan rad, igranje igrica i multitasking odgovorni su 1 GB RAM-a, četvorojezgrani Cortex A7 procesor sa 1.3 taktom i grafika Mali 400MP2.



Dizajn će vas 100% oduševiti jer za uloženi novac dobijate telefon koji je pre svega lagan, gde teži samo 110 grama, i liniju koji imaju uglavnom telefoni visoke klase. Uz sve navedeno idu i standardni moduli kao što su: bluetooth, WiFi, A-GPS, senzori i ostalo. Jedno na šta bismo mogli da se požalimo je malo manji kapacitet baterije koji broji svega 2100 mAh, ali Android 4.4.2 ima dobar sistem štednje tako da verujemo da će on to nadomestiti.

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama:

Xiaomi Redmi 1S

Ako pratite naš portal onda vam je Xiaomi tj. Šaomi, kako se insistira na izgovaranju, sigurno poznata kompanija. A kako ne bi bila kad pre svega oni u poslednjih godinu dana beleže ogroman uspeh. Oni su sada kompanija broj tri u svetu pametnih telefona po proizvodnji i prodaji. Odmah kraj Samsung i Apple kompanije. Sve ove informacije navode na to da se zapitamo “da li je to zato što su njihovi telefoni dobri ili jeftini?” Mi ćemo vam pomoći da rešite dilemu i reći da je njihov uspeh postignut zahvaljujući jeftinim i odličnim telefonima!



Recimo Xiaomi Redmi 1S je uređaj jako pristupačne cene koji pruža veoma visoke karakteristike. Počećemo od IPS LCD ekrana, dijagonale 4.7 inča, koji takođe ima 16 miliona boja, HD720p rezoluciju (720*1280) i odličnu gustinu piksela od 312 ppi. Obzirom da se radi o malo manjem ekranu u odnosnu na Liquid Jade, razlika u gustini piksela itekako dolazi do izražaja.

Ono što je prepoznatljivo kod Xiaomi kompanije je stabilan i veoma ažuran rad svih njihovih uređaja pa tako i kod Xiaomi Redmi 1S telefona. Tome su naravno zaslužni CPU, GPU, i RAM čije karakteristike imate na prlioženoj listi:



  • Čipset - Qualcomm MSM8228 Snapdragon 400
  • CPU - Quad-core 1.6 GHz Cortex-A7
  • GPU - Adreno 305
  • RAM - 1 GB

 

Međutim da bi karakteristike zablistale neophodan je dobro usklađen Android. E u “toj rupi leži zec”. Xiaomi telefoni koriste strašno stabilan, lep i podesiv korisnički izgled MIUI 5.

Što se tiče kamere situacija možda na papiru deluje malo zastarelo ali u praksi to je totalno druga priča. Zadnja kamera od 8 MPx pravi izuzetne fotografije sa kojim ćete, ne sumnjamo, biti zadovoljni. Naravno Redmi 1S ima i prednju kameru od 1.6 MPx za selfi fotke i Skype razgovore. Ono što bi nekom možda zasmetalo je malo manja interna memorija od 8 GB i klasičan dizajn koji ne odaje neki preterano skup i inovativni utisak. No, ako vam je potreban telefon a ne modni detalj  Xiaomi Redmi 1S je odličan izbor.

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama:

Acer Liquid E700

Ponovo se vraćamo na telefon iz Acer ponude jer smatramo da oni prednjače sa svojim telefonima u ovoj klasi na našem tržištu. Nećemo govoriti o kompaniji Acer jer smo to već pominjali, zato ćemo odmah preći na telefon. Situacija je jako slična sa Liguid Jade telefonom, gotovo ista!

E700 ima IPS LCD ekran dijagonale 5 inča sa 16 miliona boja, HD 720  rezolucije sa 294 gustinom piksela. Zvuči poznato?  Jedina razlika ekrana između ova dva Acer-ova modela je u zaštiti. E700 nema Corning Gorilla Glass 3.

Što se ostalih karakteristika tiče postoje blage razlike. Zadnja kamera E700 telefona ima 8 MPx a prednja 2 MPx. Zanimljivo je to da E700 ima LED blic i sa zadnje i prednje strane. Zadnja kamera je takođe sposobna da snima u FullHD rezoluciji. Sledeća razlika na koju možete naići je RAM i ROM memorija. E700 ima 2 GB RAM-a i 16 interne memorije. Kao što vidite E700 je opremljen većom količinom RAM-a i ROM-a u odnosu na Liguid Jade.

Dizajn je standardan, ali se možda malo izdvaja od drugih telefona jer na poleđini ima jedan taster pozicioniran odmah ispod kamere kome možete sami odrediti funkciju. Što se ostalih komponenti tiče situacija je sledeća:

  • Čipset - Mediatek MT6582
  • CPU - Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
  • GPU - Mali-400

 

Kao i svi telefoni današnjice, E700 sadrži sve propratne module. Smatramo da je kod ovog telefona žrtvovano malo dizajna zarad unapređenijih karakteristika. Uglavnom Acer vam je pružio da birate, vaše je samo da se odlučite šta vam je bitnije.

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama:

Gigabyte MIKA M3

Gigabyte obiluje mnogim telefonima pa tako i onim boljom. Gigabyte telefon Guru G1 je odneo titulu najboljeg telefona do 20.000 dinara za april mesec  i pokazao da imaju dobre telefone po jako niskim cenama. Iz tog razloga malo smo prošvrljali njihovom ponudom do 25.000 dinara gde smo naišli da jedan zanimljiv telefon koji se idealno uklapa u ovaj cenovni rang.

MIKA M3 je naslednik uspešnog M2 telefona, on je taj teret odlično izneo i nastavio sa tradicijom MIKA linije. MIKA M3 ima IPS LCD ekran dijagonale 5 inča sa 16 miliona boja sa gustinom piksela od 294 ppi. Primećujete da u ovom cenovnom rangu dominira IPS LCD sa 720p rezolucijm, zar ne? To je najverovatnije zbog svoje pristupačne cene. MIKA M3 je opremljen veoma dobrom kamerom od 13 MPx koja snima u FullHD rezoluciji i LED blicem. Čini nam se da su iz Gigabyte kompanije hteli da MIKA M3 u fokusu fotkanja. Razlog zbog čega to mislimo je 8 MPx kamerica sa prednje strane koja pravi odlične selfi fotografije.

Ostale komponente su standardnog karaktera za ovaj cenovni rang pa je tako MIKA M3 opremljen sa 1 GB RAM-a, 8 GB interne memorije koja može biti proširena putem MicroSD kartice, četvorojezgranim procesorom Cortex A7, takta 1.3 Ghz.

Dizajn je veoma jednostavan što doprinosi zaključku da je izgled telefona unisex. Težak je svega 146 grama a debljine svega 8.3 mm. Baš zato što je telefon u fokusu fotkanja, mogu se primetiti neki nedostaci. Bluetooth je treće generacije, a baterija je kapaciteta svega 1900 mAh sati. Naravno, svi ostali moduli su: WiFi, FM Radio, A-GPS itd.

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama:

BLU Studio 5.0C HD

Blu se takođe odlično snašao u svetu pametnih telefona pa sada mi kao potrošačima imamo veliki izbor telefona niske i srednje klase. Zahvaljujući mnogim kompanijama, a pogotovo kompaniji Blu, mi za manju sumu novca možemo kupiti telefon baš kakav nam odgovara.

Studio 5C HD se veoma malo razlikuje od telefona koji se našao na listi do 20.000 dinara. Razmišljali smo da li da ga uvrstimo i na kraju smo ipak pristali. Najviše nas je osvojio svež dizajn i umerene karekteristike. Kada kažemo umerene mislimo na to da je sve u liniji, da ništa nije ispod ali ni iznad proseka.

Pa tako Blu Studio 5C HD ima IPS LCD ekran dijagonale 5 inča, HD 720p rezolucije sa 16 miliona boja. Telefon ide u raznim bojama a najzastupljenije su crna, bela, plava i crvena. Tanak je svega 9.3 mm a težak samo 160 grama. Dopada nam se kako telefon leži u ruci i to što ima DualSIM podršku.

Zadnja kamera je 8 MPx koja je sposobna da načini FulHD video zapis sa 30 frejmova po sekundi. Prednja kamera je 2 MPx i zadovoljava potrebe svakog prosečnog korisnike. Fotke su pristojnog kvaliteta bez mrlja i zamućenja. Na žalost, jedina stvar koja je ispod “linije” je interna memorija. Blu Studio 5C HD ima samo 4 GB slobodnog prostora za skladištenje datoteka i to je nešto što vam se neće dopasti. Sa druge strane to je lako rešivo uz sitnu investiciju, dovoljno je samo da kupite MicroSD od 8GB i problem je rešen.

Ako govorimo o performansama, kao što smo spomenuli, sve je standardno! Blu Studio 5C HD je opremljen sledećim komponentama:

  • Čipset - Mediatek MT6582
  • CPU - Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
  • GPU - Mali-400MP2
  • RAM - 1 GB

 

Po priloženom možete i sami zaključiti da se ne radi o telefonu koji će vam štucati, kočiti ili slično. Multitasking i igranje igrica je sasvim normalno za ovu postavku. Spomenuli smo za prethodna četri telefona pa nam neće biti teško da spomenemo i za ovaj to da ima sve prateće module: WiFi, A-GPS, Bluetooth v3 i ostalo.

Ovaj telefon vas sigurno neće razočarati iako ne zaprepašćuje svojim karakteristikama na papiru, a pogotovo ga preporučujemo damama!

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama: