Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

ASUS ZenFone 7 i ROG Phone 3 podržavaju “prolazno” punjenje!

ASUS ZenFone 7 i ROG Phone 3 podržavaju “prolazno” punjenje!

ASUS ZenFone 7 i ROG Phone 3 podržavaju “prolazno” punjenje za igre bez propadanja baterije! Evo kako to funkcioniše.

Razlika između pametnih telefona i konzola za igru polako postaje nejasna na određenim azijskim tržištima zahvaljujući napretku telefona za igranje igara (eng: Gaming Phones). Naslovi eSports-a za mobilne uređaje sada su veći nego ikad, pa nije retkost da korisnici provedu stotine sati igrajući multiplejer igre na svom telefonu, a ne na računaru ili konzoli.

 



Ovako duge sesije igara očigledno zahtevaju veliku bateriju, pa korisnici na kraju neprestano pune svoje telefone da bi nastavili da igraju. Dugotrajni kapacitet baterije telefona opada ako ga stalno punite do kraja. Kako bi rešili ovaj problem, nedavno predstavljeni ASUS ROG Phone 3 i ASUS ZenFone 7 serija imaju funkciju ograničenja punjenja koja omogućava prolazno punjenje kada nivo baterije dostigne određeni limit.

ASUS ROG Phone 3 nudi opciju postavljanja ograničenja punjenja na 80 ili 90% kako bi produžio životni vek baterije. Jednom omogućeno, sklop za punjenje u telefonu prebacuje se na napajanje direktno iz punjača, a ne iz baterije koja se puni - efektivno zaobilazeći bateriju! Ovo je slično H.S. funkciji kontrole napajanja koju je Sony predstavio na Xperia 1 II, koja je naišla na veliku pompu. Ova funkcija ne samo da eliminiše potrebu za neprekidnim punjenjem baterije tokom produženih sesija igranja, već takođe smanjuje ukupnu proizvodnju toplote, što zauzvrat produžava životni vek telefona kao i punjača.

ASUS ROG Phone 3 battery limit feature

Da biste ovo postavili, idite na Podešavanja > Baterija > Power Master > Nega baterije na ROG Phone 3 ili Podešavanja > Baterija > Nega baterije na ASUS ZenFone 7. 

ASUS ROG Phone 3 battery limit feature



Funkcija ograničenja baterije dostupna je na trenutnom usevu ASUS uređaja sa ZenUI 7, koji uključuje ROG Phone 3 i ZenFone 7, tako da bi u budućnosti mogao doći na druge ASUS uređaje.

asus_passthrough_charling_limit_3

Ako želite da saznate kako da pravilno punite svoj telefon pročitajte sledeći tekst:

>>Kako pravilno puniti telefon? <<