Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako otključati bootloader na HTC telefonima?

Kako otključati bootloader na HTC telefonima?

Pogledajte detaljno uputstvo koje će vam pomoći da otključate bootloader na vašem HTC telefonu!

Obzirom da svaki HTC uređaj iz kutije dolazi sa zaključanim bootloader-om to znači da je on prvi na listi za otključavanje. Zašto bi neko otključao bootloader? Razlogi su mnogu, a najglavniji su recovery, root i CustomROM-ovi.

 



Napomena

  • Ova procedura će dovesti do toga da sve bude obrisano kako aplikacije tako i interna memorija.
  • Windows 8 operativni sistemi imaju konflikt sa HTC drajverima pa bi možda bilo dobro da sve ovo odradite sa račnuara vašeg prijatelja koji ima Windows 7.
  • Ukoliko se ispostavi da CMD komander ne vidi vaš telefon to znači da imate problem sa drajverima. Kako bi ste to resili deinstalirajte sve pa ponovo instalirajte. Potražite po internetu drajvere nove verzije. Uverite se da ste telefon ubacili u fastboot stabnje. Jednostavno potražite rešenje na internetu ukoliko ništa ne pomogne. 
  • Odričemo se svih odgovornosti i ovaj proces radite isključivo na vašu odgovornost.

Kako ne bismo mnogo odugovlačili odmah ćemo početi početi sa uputstvom:

1. Preuzmite drajvere i "Fastboot" folder sa ovog LINKA za vaš računar koji su ključne datoteke za ovaj proces.

2. U folderu koji preuzmete imaćete spakovan "Fastboot" folder i drajvere za 64 bitni i 32 bitni Windows OS. Vi instalirajte one drajvere koji su uskladu sa vašim Windows računarom. Treća .exe datoteka je takođe drajver ukoliko slučajno ne prođu prvo spominjani drajveri.

3. Sada morate da se registrujete na HTC-ov sajt HTCdev.com, potvrdite registraciju i ulogujete.

4. Kada to obavite, kliknite na ovaj LINK kako bi ste započeli proces otključavanja.

5. Otvoriće vam se stranica gde treba da selektujete svoj HTC model. Ako ga nema na listi samo odaberite “All Other Supported Models” i ukoliko znate engleski savetujemo da pročitate tekst koji je priložen kako bi se bolje upoznali sa onim što radite.



6. Kada sve to obavite kliknite na zelen taster “Begin Unlock Bootloader”. Po kliku na taj taster ikočiće prozorčić gde treba da štiklirate kockice koje potvrđuju vašu saglasnost. Kada ih štiklirate samo kliknite na taster “Proced to Unlock Instructions”.  

7. To će vas odvesti do stranice koja objašnjava kako da svoj telefon prebacite u bootloader stanje.



8. Ukoliko ne možete da se snađete, na internetu potržite koja je to konkretna kobinacija tastera za ulazak u bootloader stanje na modelu vašeg telefona. Obično su to tasteri za uključivanje telefona i utišavanje tona.

9. Kada se nađete u bootload-eru imaćete mogućnost da izaberete nekoliko opcija na listi. Kroz listu ćete se kretati pomoću tastera za pojačavanje ili utišavanje tona, a za ulazak odnosno aktivaciju koristite taster za paljenje telefona

10. Selektujte "Fastboot" i potvrdite ulazak u to stanje na taster za paljenje telefona.



11. Kada to obavite, već tada možete da putem USB kabla povezati telefon i računar.

12. Ukoliko se na računaru pojavi notifikacija da se dodatni drajveri instaliraju vi naravno prvo pustite da računar obavi svoje pa nastavite sa sledećim korakom.

13. Vreme je da se na sajtu spustite skroz niz stranicu i kliknite na taster “Proced to step 8

14. Sada pronađite i pristupite prethodno preuzetom "Fastboot" folderu za koji smo vam mi priložili link za preuzimanje.

15. Kada se nađete u "Fastboot" folderu pritisnete "Shift" taster na tastaturi i na praznoj površini kliknite desnim klikom.

16. Zatim u padajućem meniju kliknite na “Open command window here”. Kada tu kliknete pojaviće se CMD.

17. U CMD komanderu unesite sledeću komandu pa po unošenju pritisnite taster enter:

oem get_identifier_token

18. Kada pritisnete enter pojaviće vam se informacije o vašem telefonu koje treba da selektujete i kopirate počev od <<<< Identifier Token Start >>>> pa sve do <<<< Identifier Token End>>>>

19. Sada treba da se vratite na HTCdev sajt gde na dnu stranice imate prazno polje koje nosi naziv “My Device Indetifier Token” gde treba da nalepite informacije koje ste kopirali u CMD komanderu.

20. Kada nalepite sve neophodne informacije u prazno polje kliknite na taster “Submit

21. Po pritisku na taster “Submit”, HTC će vam poslati mail sa “Unlock_Code.bin” datotekom i linkom gde možete nastaviti proces otključavanja bootloader-a. Sve što treba da uradite je da preuzmete tu datoteku i kliknete na “Click here to continue the bootloader unlocking proces” link koji se nalazi u email-u.  

22. Sada treba da u "Fastboot" folderu nalepite “Unlock_Code.bin” datoteku.

23. Ukoliko ste već zatvorili CMD komander, na isti način kao i prošli put ga ponovo otvorite i u njega unesite sledeću komandu i pritisnite enter: “fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin”

24. Kada pritisnete enter u CMD komanderu, na telefonu će se pojaviti sigurnosna provera gde treba da potvrdite otključavanje bootloader-a na “yes” pomoću fizičkih tastera.

25. Kada na telefonu potvrdite proces otključavanja bootloader-a, telefon će automatski obaviti apsolutno sve, gde će se ujedno formatirati kompletno.

Cinjenica je da postoji 25 koraka gde treba da obavite raznorazne zadatke, međutima ako pažljivo pratite nema šanse da pogrešite.