Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Da li smo videli poslednji Galaxy Note ikada?

Da li smo videli poslednji Galaxy Note ikada?

Samsung navodno razamatra ukidanje Galaxy Note serije od sledeće godine. Saznajte od čega to zavisi!

 

Odluka Samsunga da eliminiše Galaxy Note liniju navodno zavisi od prodajnih performansi Galaxy Z Fold 2 ove godine. Izveštaj sugeriše da će S Pen (olovčica), koji je popularan kod Galaxy Note serije, narednih godina biti uveden u Samsung Galaxy S seriju. Samsung se fokusira na preklopne telefone u drugom delu godine, kako bi popunio prazninu lansiranja Galaxy Note uređaja.

 Korejski časopis The Elec izveštava da će Samsung Galaxy S21 Ultra doći sa S Pen olovkom sledeće godine. Očekuje se da će Samsung Galaxy S21 Ultra biti najkvalitetniji model serije, rame uz rame sa slabijim modelima Samsung Galaxy S21 i Samsung Galaxy S21 +. Sa prijavljenim dodavanjem S Pen olovke u Galaxy S seriju, Samsung bi mogao da prekine tradiciju ekskluzive za Galaxy Note seriju.

Izveštaj kaže da je kodno ime za Galaxy S21 “Unbound”, a brojevi modela M1, N2 i O3. Najbolji model za koji se priča da je Samsung Galaxy S21 Ultra, očekuje se da bude model 'O3'.

Pozivajući se na svoje izvore, izveštaj kaže da su indikacije za lansiranje Galaxy Z Fold 3 snažne u drugoj polovini 2021. godine, međutim nema indikacija za lansiranje Galaxy Note 21 serije. Izveštaj objašnjava da lansiranje Galaxy Note serije sledeće godine zavisi od prodajnih performansi njegovih sklopivih uređaja. U izveštaju je objašnjeno da se Galaxy Note serija proda u oko 10 miliona jedinica do kraja svake godine nakon lansiranja u trećem kvartalu. Prodaja Galaxy Folde serije još uvek nije dostigla taj obim. Izveštaj kaže da je prva generacija Galaxy Fold jedinica zabeležila kumulativnu prodaju od milion jedinica početkom prvog kvartala prošle godine, znatno manje od Galaxy Note.

Štaviše, proizvodnja ultra tankog stakla (UTG) materijala za preklopne telefone takođe nije dostigla optimalni kapacitet. Izveštaj kaže da će, čak i ako se proizvodnja UTG stakla poveća za milion jedinica mesečno, prodaja glasina Galaxy Z Fold 3 biti samo šest miliona jedinica za šest meseci prodaje. Ovo je za oko četiri miliona manje od prodaje serije Galaxy Note.Samsung ne bi želeo da smanji svoj udeo na tržištu pametnih telefona eliminisanjem Galaxy Note linije, međutim očekuje se da će odluka biti doneta nakon razmatranja prodaje Galaxy Z Fold 2 , čija se prodaja očekuje od sledećeg meseca . Očigledno, ako ove godine stvari krenu kako treba za Samsung, a prodaja Galaxy Z Fold 2 obećava, kompanija navodno razmatra mogućnost da apsorbuje S olovku u Galaxy S21 liniju i potpuno eliminiše Galaxy Note seriju.