Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung radi na sopstvenom “Night Sight” režimu koji će se nazivati “Bright Night”!

Samsung radi na sopstvenom “Night Sight” režimu koji će se nazivati “Bright Night”!

Android 9 Pie za Samsung uređaje, uz One UI, donosi nov noćni režim "Bright Night" koji će moći da napravi kvalitetne fotografije u lošim uslovima osvetljenja. Naravno, bez korišćenja LED blica.

Nakon što je Google lansirao Google Pixel 3 telefone, kompanija je najavila najnoviji noćni režim koji će drastično unaprediti kvalitet fotografija koje su načinjene noću, u veoma lošim uslovima osvetljenja.

 



Znate i sami da Samsung sprema novi korisnički izgled koji se naziva One UI. On će biti dostupan za određene modele jednom kada se lansira Android 9 Pie nadogradnja. Taj novi UI sam po sebi je drugačiji i donosi mnoge izmene među kojima je i novi režim kamera aplikacije: Bright Night.

>> One UI je novi korisnički izgled Samsung telefona! <<

Kao što i sami vidite, naziv novog Samsung režima je vrlo sličan onom koji Google ima u okviru svoje kamera aplikacije. Samsim tim, neće nam biti teško da naslutimo šta će taj režim doneti.

Ono što je ostaje kao pitanje je to da li će Samsung moći da parira Google-ovom čudesnom “Night Sight” režimu. Ipak se radi o algoritmu koji isporučuje neverovatne rezultate.

Kamera aplikacija koja doalzi uz najnoviji One UI ima linije koda koje prilično nagoveštavaju šta se može očekivati.



Iz priloženog koda se može utvrditi da će nova kamera aplikacija One UI korisničkog izgleda da okine nekoliko fotografija u “Bright Night” režimu radi procesuiranja i dobijanja što svetlije i kvalitetnije fotografije.

Kao što vidite, novi režim dolazi sa upozorenjem koje će korisnicima govoriti da svoj telefon drže mirno tokom okidanja. Takođe, telefon će sam moći da prepozna loše okolnosti osvetljenja nakon čega će korisniku preporučiti korišćenje “Bright Night” režima.

Ovo generalno nije ništa novo jer i drugi telefoni kao što su Mate 20 Pro, OnePlus 6T i sl. koriste ovu tehniku okidanja nekoliko fotografija radi kasnijeg procesuiranja. Ono što je evidentno je da to Google Pixel 3 za sada radi najbolje.