Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Aplikacije za skrivanje fotografija na Android platformi

Aplikacije za skrivanje fotografija na Android platformi

Pročitajte koje su to besplatne Android aplikacije koje lako i jednostavno skrivaju fotografije i još po nešto na vašem telefonu.

Pametni telefoni su obično uređaji privatne prirode, ali to ne bude slučaj kada svako ima pristup njegovom sadržaju. Nekada je jednostavno neophodno da sakrijete neke datoteke kako ostali ne bi krišom, slučajno ili namerno pregledali da ne kažemo koristili.

 



U daljem tekstu pokušaćemo da nabrojimo i opišemo nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da sakrijete fotografije na vašem Android telefonu. Sada ćemo fokus usmeriti ka Android platformi a narednih dana ćemo govoriti i za iOS i Windows Phone aplikacije koje imaju istu ili sličnu namenu.

Postoji nekoliko različitih metoda da se ovo obavi: da se kreira skriven folder gde će se pakovati te fotografije ili koristeći aplikaciju koja će sve to obavljati automatski. Evo nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da budete tajanstveni.

HidePhoto

HidePhoto je aplikacija koju je razvio DoMobile čiji su korisnici najčešće lepša polovina. Ništa lakše od ove aplikacije kada je korišćenje u pitanju. Sigurno vas neće namučiti kada budete trebali da sakrijete fotografije i postojanje aplikacije uopšte. Dakle skrivenim fotografijama se može pristupiti pomoću PIN-a.

Možda nije dobro što se lako može oporaviti PIN preko email-a ako email aplikacija nije takođe zaključana. HidePhoto skriva sve fotografije u takozvanoj “grobnici” i tako sprečava galeriju da ih prikazuje. Super je to što se ikonica HidePhoto aplikacije može sakriti takođe tako da niko neće primetiti da nešto krijete.

>> HidePhoto <<



Galery Vault

Ovo je još jedna aplikacija koja je jako slična HitePhoto aplikaciji i podržava skrivanje fotografija sa MicroSD kartice sve dok aplikaciju koristite na Android platformi KitKat 4.4. Postojeće fotografije mogu biti povučene u aplikaciju gde su one praktično skrivene iza koda koji vi postavite. Ne želite da drugi znaju da koristite aplikaciju poput ove? Onda vrlo lako možete podesiti aplikaciju da bude potpuno nevidljiva, a fotkama da pristupate pomoću aplikacije za pozivanje unošenjem određenog koda.

>> Galery Vault <<

File Hide Expert



Ova aplikacija uživa poverenje brojnih korisnika, a samo nekoliko njih su rekli nešto loše za nju. File Hide Expert podržava skrivanje bilo koje datoteke na vašem Android uređaju, ne samo fotografije i video klipove. To znači da ako imate neke tekstualne datoteke, PDF datoteke ili slično, uvek možete da ih sakrijete od drugih. Razlog zašto se ova aplikacija našla na našoj listi je i to što podržava i starije Android verzije počevši od 2.2.

>> File Hide Expert <<