Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Files Go je nova aplikacija koja upošljava veštačku inteligenciju!

Files Go je nova aplikacija koja upošljava veštačku inteligenciju!

Google je lansirano novu aplikaciju namenjenu uređajima slabijih karakteristika za organizovanje ličnih podataka i čišćenje telefona o od nepotrebnih datoteka! Za održavanje telefona je delom zaslužan i njihov “AI”.

Google je rešio da lansira aplikaciju koja će se pridružiti “Go” familiji. Ovaj put imamo aplikaciju za održavanje telefona i oranizovanje ličnih datoteka.

 



Dakle, aplikacija je vrlo lagana te ne zauzima previše memorije, svega 14 MB, što je svakako bitno za uređaje slabijih karakteristika.

Ima vrlo jednostavan korisnički izgled koji podrazumeva dve stranice:

- Memorijski prostor

- Datoteke



Početna stranica je zapravo “Memorisjki prostor” unutar koje se listaju razne opcije i funkcije za održavanje telefona. Tačnije, tu se nalaze predlozi koje generiše veštačka inteligencija nakon analiziranja vašeg teleofna.

Pa tako, na raspolaganju ćete imati predloge za čišćenje privremenih datoteka, za brisanje aplikacija koje niste goristili duži vremenski period, zatim predloge za uklanjanje onih datoteka koji zauzumaju mnogo memorije i slično.



Kao što vidite, početna stranica Files Go aplikacije je tu kako bi memorija vašeg telefona bila maksimalno rasterećena zarad boljih performansi.

Što se stranice “Datoteke” tiče, tu možete da organizujete vaše fotografije, video zapise, muziku, dokumente, preuzete datoteke i slično. Sve je vrlo jednostavno i intuitivno.



No, osim organizovanog pregleda svih vaših datoteka, na sekundarnoj stranici Files Go aplikacije se nalazi i jedna vrlo zanimljiva opcija, a to je “Brzi prenos datoteka prijateljima u blizini”.

Naime, na samom dnu “Datoteke” stranice se nalaze dva tastera: “Pošalji” i “Primi”. Pomoću njih možete razmeniti datoteke sa prijateljima koji su blizini, ne koristeći internet već “WiFi direct” ili Bluetooth tehnologiju. Ovo je jako bitno jer je Files Go aplikacija namenjena za tržišta u razvoju, gde je internet skupa “igračka”. Samim tim, većina aktivnosti se obavlja u režimu bez interneta, pa i razmena fotografija, odnosno video zapisa.

Ovo je inače i jedna od prvih “Go” aplikacija koju je Google napravio pre svega za Android Go uređaje. No, nju bez problema mogu koristiti i uređaji koji nisu Android Go jer se ona nalazi na Google Play prodavnici, kao i sve druge aplikacije.