Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android KitKat na ZTE blade 3 telefonu?

Kako instalirati Android KitKat na ZTE blade 3 telefonu?

Ovom instalacijom ćete svom ZTE Blade 3 telefonu dati krila! Između ostalog svaka promena prija.

ZTE blade 3 je svojevremeno išao uz jako povoljne pakete kod nas. To je doprinelo da danas imamo veliki broj korisnika tog modela srednje klase. Telefon sa procesorom koji radi na 1 Ghz i kamericom od 5 MPx je poprilično dobra kombinacija za "male pare". Međutim ovaj uređaj nema veoma dobru podršku kompanije ZTE kada je ažuriranje sistema u pitanju. Mnogi korisnici širom sveta "zaglavljeni" su na Android verziji 4.0.4. Iz tog razloga mi vam donosimo uputsvo kako da instalirate Android 4.4.4 na ZTE Blade 3 telefon.

Pre nego što počnete sa instalacijom morate da imate root-ovan telefon i instaliran CWM 6.0.4.9 recovery, zatim USB kabal, microSD karticu i Windows 7 računar naravno. Bez toga ne možete instalirati Android 4.4.4. Ako imate CWM starijeg tipa od 6.0.4.9, instalacija će biti neuspešna. Najnoviji CWM možete preuzeti sa ovog LINKA. Ovde možete da pogledate kako da instalirate recovery.



>> Kako instalirati ClockworkMod Recovery na ZTE Blade 3 telefonu? <<

Preuzmete Android sistem sa ovog LINKA i Google aplikacije "GAPPS" sa ovog LINKA pa da počnemo sa instaliranjem.  

Preuzete datoteke nemojte raspakivati, već takve kakve jesu prebacite na MicroSD karticu. Kreirajte folder “Android  4.4.4 kao što smo mi uradili na slici koja je priložena. To će vam u sledećem koraku pomoći da lakše nađete fajlove koji su vam neophodni.

Sledeći korak je ulazak u Recovery na telefonu. To možete učiniti istovremenim dugim pritiskom na tastere za smanjivanje tona i otključavanje telefona. 

Nakon desetak sekundi pojaviće se recovery.



Na početnoj strani rekovery-a imaćete niz opcija, ućićete na “Install zip from sdcard”. Kretanje se vrši pomoću tastera za kontrolu jačine zvuka. Enter ili ulazak u opciju potvrđujete tasterom za otključavanje telefona.

Kada uđete u “install zip from sdcard”, nađite pristupite na  “choose zip from /strage/sdcard0/”, nekada je ispisano samo “choose zip from sdcard”.



Tada na svojoj microSD kartici nađite onaj folder “Android 4.4.4” (CyanogenMOD 4.4.4)  koji ste kreirali i uđite u njega. Tu ćete naći datoteke koje trebate da instalirate.



Selektujte “cm-11-20140702-UNOFFICIAL-KonstaKANG.zip” datoteku. 

Potvrdite instalaciju na “yes-install”.

Nakon instalacije te datoteke isto učinite sa “gapps-kk-core-20140608.zip”.

Nakon instalacije vratite se na početnu stranicu recovery-a i odradite totalno čićenje pomoću opcija “wipe data/factory reset” i “wipe cache partition”.

Eto, to je cela procedura koju trebate obaviti kako bi svom ZTE Blade 3 telefonu udahnuli KitKat korisničko iskustvo odnosno Android 4.4.4. 

Pratite nas svakodnevno jer će ovakvih upustva biti sve više! Na našem portalu možete pročitati najnovije vesti u vezi pametnih telefona i o njihovim operativnim sistemima. Tu su takođe početnički saveti koji mogu da pomognu korisnicima koji tek počinju da koriste pametan telefon.