Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti Google Allo na računaru?

Kako koristiti Google Allo na računaru?

Evo kako da koristite Google Allo na računaru, da se odjavite ukoliko zaželite ili da zakačite Google Allo za taskbar za brzo pokretanje. 

Uzimajući u obzir broj aplikacija za dopisivanje koje samo Google poseduje, korisnici prosto ne žele da prave kompromis. Potreba za fleksibilnošću je ogromna, a često i presudna.

 Shodno tome, Google se opametio i rešio da svoje novo “chat čedo” osposobi za korišćene preko računara. Pre nego što vam pokažemo kako se Google Allo koristi, podestićemo vas da se radi o veoma naprednoj platformi za dopisivanje. Jedna od najvećih prednosti Google Allo aplikacije je to što ona upošljava veštačku inteligenciju u raznim situacijama i scenarijima.

>> Allo i Duo: dve nove, stvarno pametne, Google aplikacije za dopisivanje i pozivanje! (VIDEO) <<

Google Allo je moguće koristiti isključivo putem Google Chrome internet pregledača, barem kada je reč o dopisivanju putem računara. U daljem tekstu ćemo vam pokazati kako da postavite Google Allo na računaru:

Google Allo preko Google Chrome

1. Prvo pokrenite Google Allo na telefonu.

2. Dodirnite na taster za dodatne opcije koji se nalazi u gornjem levom uglu ekrana.

3. U panelu koji se pojavi sa leve strane ekrana pronađite i dodirnite na kategoriju “Allo za veb” (eng. allo for web).4. Potom dodirnite na “Skeniraj kod” (eng. scan qr code) taster.

 

5. Sada na računaru, u Google Chrome internet pregledaču unesite sledeću adresu:https://allo.google.com/web

6. Pojaviće se QR kod koji treba da skenirate putem telefona.7. Nakon skeniranja QR koda će se Allo platforma učitati sa svim prepiskama koje ste ranije vodili na samom telefonu.

Skraćenice

Kao što vidite, sve je veoma lako postaviti. Ono što bi bilo super je da koristite neke skraćenice koje vam omogućavaju da se efikasnije dopisujete. Evo nekih korisnijih skraćenica:

Odjavljivanje sa Google Allo 

Odjavljivanje sa Google Allo servisa je vrlo jednostavno. Šta više, moguće je odjaviti se putem internet pregledača ili putem telefona. Na telefonu imate opciju za odjavljivanje sa svih računara te ne postoji mogućnost da bezbednost bude narušena.

Kada zaželite da se odjavite sa veba, jednostavno dodirnite na profilnu ikonicu u gornjem levom delu stranice.

Kada se pojave dodatne opcije sa leve strane stranice, jednostavno dodirnite na “Sing out” taster.

Kada je reč o odjavljivanju direktno sa telefona, proceuda je identična kao za prijavljivanje, stim da umesto “Skeniraj kod” (eng. scan qr code) treba da dodirnete na “Odjavime sa svih računara” (eng. sing out all computers).

Google Allo u formi "desktop" aplikacije

A ako želite brzinski da pristupite Google Allo-u preko računara, odradite sledeće:

1. Prijavite se na Google Allo putem veba na prethodno opisan način,

2. Potom u okviru Google Chrome internet pregledača dodajte skraćenicu na radnu površinu.

3. To ćete uraditi dodirom na taster za dodatne opcije koji se nalazi u gornjem desnim uglu ekrana.

4. Potom u padajućem panelu dodirnite na “Još alatki” pa na “Dodaj na radnu površinu”.

5. Sada jednostavno prevucite Google Allo skraćenicu sa radne površine na takozvani “taskbar”.

Nakon što obavite navedeno, Google Allo će vam biti zakačen u okviru start panela (eng. taskbar) gde jednim klikom pristupate veb korisničkom izgledu.