Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti i koristiti gesture navigacionog panela?

Kako podesiti i koristiti gesture navigacionog panela?

Evo kako da iskoristite polje u kojem se nalaze tasteri za korak unazad, početni ekran ili za nedavno korišćene aplikacije.

Nakon što je OnePlus predstavio nove gesture u okviru Android 8 Oreo nadogradnje za T5 model, otvorilo se pitanje oko potencijalnog proširenja kompatabilnosti. Očekivali smo da će Google zapravo svim Android 8 Oreo uređajima omogućiti ovo, ali se na kraju ispostavilo da ih je aplikacija trećeg lica preduhitrila. Evo o kojoj se aplikaciji radi, kako da je podesite i na kraju koristite.

 



Za početak, sa Google Play prodavnice preuzmite i instalirajte Gesture Control aplikaciju. Iako se aplikacija ne plaća pri preuzimanju, neke njene korisne opcije se ipak plaćaju.

Prvi put kada pokrenete Gesture Controle prikazaće vam se uputstvo koje će vam pomoći da dodelite sve neophodne dozvole aplikaciji. To je neophodno da uradite kako bi aplikacija normalno funkcionisala.

Kada dodelite sve neophodne dozvole aplikaciji, potrebno je dodirnuti na dva prekdiača u okviru “Quick Settings” isečka kako biste aktivirali vibraciju i transparentnost.

Potom dodirnite na “All Settings” taster i izaberite kategoriju “Gestures and actions” kako biste promenili boju panela (crtice) za gesture, podesili poziciju senzora i još mnogo toga.



Pogledajte šta vam je sve na raspolaganju i podesite prema svojim preferencama. Ono što mi savetujemo da odmah uradite je da povisite osetljivost senzora. Takođe, tu možete dodati neke nove gesture koje mogu aktivirati neku opciju ili funkciju koja vama odgovara.

Što se korišćenja tiče, bitno je samo da zapamtite koje ste gesture postavili i to je to. Jednostavnim prevlačenjem prsta preko osetljivog polja će se aktivirati funkcija ili aplikacija koju ste definisali prilikom postavljanje te gesture.

Kao što smo spomenuli, postoje neke opcije koje se plaćaju. Cena nije previsoka , svega 350 dinara (4$), te vas ohrabujemo da kupite licencu. Ona će vam doneti sledeće benefite:

- Podešavanje horizontalne orijentacije senzora



- Podešavanja polja senzora

- Gestura duplim klikom preko osetljivog polja

- Pokretanje aplikacije gesturom



- Kontrola tona telefona gesturom

- Prikazivanje informacija kao što su vreme, datum, procenat baterije, iskorišćena memorija i sl.

- Medijske kontrole kao što su zaustavljanje pesme, prelazak na sledeću ili prethodnu pesmu, zasutavljanje pese i sl.

Nažalost, sve dok koristite Gesture Controle, panel sa tasterima za navigaciju kroz Android se ne može sakriti.