Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Koristite nove funkcije Android P verzije uz pomoć ove Xposed modifikacije!

Koristite nove funkcije Android P verzije uz pomoć ove Xposed modifikacije!

Ko kaže da mora da imate Google Pixel ili Pixel 2 telefon kako bi probali nove Android P funkcije? Zahvaljujući Xposed modifikaciji "Android P-ify" danas i ostali uređaji mogu da "okuse" malo tog Androi P operativnog sistema!

Android P v1 za programere je lansiran 7. marta za Google Pixel i Pixel 2 telefone. To automatski znači nove funkcije i opcije naravno, ali samo za one koji su voljni da probaju i koriste nestabilnu verziju novog operativnog sistema. Tačnije, mogu da probaju sve te novitete po pitanju dopisivanja, po pitanju privatnosti, po pitanju korišćenja dveju kamera odjednom i mnogo toga još…

 



Međutim, da li to znači da ostali, svi oni koji ne poseduju Google Pixel ili Pixel 2 telefone, ne mogu da “okuse” malo tog Android P sistema? Pa… I nije baš tako!

Naime, mišljenja su podeljenja kada je reč o novoj Android P verziji jer smatraju da su promene po pitanju korisničkog izgleda radikalnije nego što to na prvi pogled izgleda. Iako su boje promenjene, pa je sada sve malo svetlije, Google je onemogućio instaliranje nekih tamnijih tema. Kako se govori, na Android p verziji nije moguće instalirati neku aplikaciju trećeg lica koja će promeniti korisnički izgled u celosti, bez prethodnog root-ovanja.

No, sa druge strane postoje mnogi korisnici koji bi vrlo rado probali Android P verziju kako bi se bolje upoznali sa novim funkcijama. Mnogi bi voleli da vide da li im odgovara to što se sada vreme prikazuje u levom uglu ekrana, da pogledaju kako izgledaju obojene ikonice u podešavanjima telefona, kao i nove animacije i tranzicije koje se prikazuju u okviru samog korisničkog izgleda.

Zahvaljujući programeru “paphonb”, koji je član XDAdevelopers.com foruma, svi koji imaju instaliran Xposed Installer mogu da probaju sve novitete Android P verzije bez njegovog prethodnog “flešovanja” (eng. flash) i to na uređajima koji nisu Google Pixel ili Pixel 2.

Evo šta od promena konkretno Android P-ify donosi:

- Novi panel sa brzim opcijama tj. panel sa obaveštenjima.



- Prikazivanje sata u gornjem levom uglu ekrana, umesto na u desnom uglu.

- Prilagođavanje boje korisničkog izgleda prema boji koja preovladava u statičnoj pozadini telefona.

- Novi, zaobljeni panel za pretragu i šarenolike ikonice u podešavanjima telefona.

- Prekidač koji aktivira ili deaktivira sve upravo pomenute promene.



- Nove tranzicije i animacije.

Dakle, svi koji imaju Xposed Installer mogu da preuzmu Android P-ify modifikaciju sa priloženih linkova:



>> Android P-ify v0.1.0 Alpha <<

>> Android P-ify v0.1.0_15 <<

Jedini problem koji trenutno postoji je to što Android P-ify modifikacija radi samo na Android 8 Oreo uređajima. Tvorac ove modifikacije tvrdi kako će podrška za starije verzije Android-a uskoro biti uključena. Takođe, dodaje i to da Android P-ify verovatno neće raditi na teško modifikovanim ROM-ovima koje obično imaju Samsung i LG telefoni. Ako dobro razumemo njegove izjave, rekli bi da Android P-ify radi stabilno pretežno na AOSP ROM-ovima.

>> Kako instalirati zvanični Xposed Installer na Android 7 ili 7.1 Nougat telefonu? <<

*Uskoro uputstvo za instaliranje Xposed Installer-a na Android 8 Oreo uređajima