Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Microsoft je napravio Android launcher idealan za Windows 10 korisnike! (VIDEO)

Microsoft je napravio Android launcher idealan za Windows 10 korisnike! (VIDEO)

Svi Windows 10 korisnici koji raspolažu sa Android tekefonom sada mogu da još bolje sinhronizuju svoja dva najomiljenija uređaja. Izašao je novi Microsoft Launcher!

Lansiran je novi laucher/tema za Android uređaje zamišljen da bolje sinhronizuje vaš Windows 10 računar sa telefonom i obrnuto. Radi se rebrendiranoj i obnovljenoj Arrow Laucneher aplikaciji iza koje naravno stoji Microsoft.

 



Ako aktivno koristite Microsoft servise kao što su Outlook za email, Xbox One za igranje igrica, Office za editovanje i kreiranje dokumenata, onda ćete sigurno biti oduševljeni nadolazećim Microsoft Laucher-om. No, ovo ne treba da znači da će Microsoft Launcher transformisati vaš Android telefon u Windows telefon! On će samo implementirati ceo taj Microsoft ekosistem u okviru vama već poznate Android teme tj. laucher.

Jednom kada se prijavite na svoj Microsoft nalog, sve će biti sinhronizovano i dostupno kako na telefonu, tako i na Windows 10 računaru. Tu će biti sve vaše beleške, sastanci i aktivnosti iz kalendara, svi vaši Office dokumenti ili datoteke sa OneDrive-a. Dakle, sve ono što čini jedan Microsoft ekosistem.

Početni ekran je prepoznatljiv te samim tim nećete primetiti veliku razliku, pogotovu ako koristite telefon čiji je korisnički izgled baziran na AOSP-u. Međutim, ukoliko prevučete prstom sa dna ekrana prema vrhu, prikazaće vam se najčešće korišćene aplikacije, zajedno sa nekoliko sistemskih skraćenica.

A ako dodirnete na taster za fioku sa aplikacijama, aplikacije će vam biti izlistane vertikalno, abecednim redom. Baš kao na Andriod 6 Marshmallow uređajima. Sa leve strane početnog ekrana se nalazi personalizovani “feed” koji prikazuje nedavno korišćene aplikacije, kontakte, novosti i još mnogo toga. Nije da nije sličan feed-u koji Google sa svojim karticama ima, ali je opet nekako drugačiji i u skladu sa Microsoft dizajn filozofijom.



Dosta toga je moguće i prilagoditi u podešavanjima Microsoft Laucher-a, uključujući feed, gesture, sinhronizaciju i slično. Ono što je takođe jedna od ključnih funkcija je mogućnost da se određene aktivnosti sa telefona nastave na računaru. Ali više o tome u nekim od sledećih članaka.

Microsoft Launcher još nije lansiran kao potpuno funkcionalna aplikacija. Još je u fazi testiranja, a korisnici je mogu preuzeti jedino ukoliko se prijave kao testeri.