Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ulefone Armor 6E je moderan telefon spreman za ekstremne uslove korišćenja!

Ulefone Armor 6E je moderan telefon spreman za ekstremne uslove korišćenja!

Ulefone Armor 6E ima sjajne karakteristike i par zanimljivih funkcija koje drugi telefoni ove kategorije obično ne poseduju.

Telefoni koji su otporni na udarce, vodu, i sve moguće mikro katastrofe, su postalu pravi hit usled sve većeg broja ljudi koji se bave planinarenjem, kampovanjem ili nekim ekstremnim sportom.

 



Prošle godine smo pisali o najboljim telefonima koji su otporni na udarce i tada nismo imali preterano mnogo modela koji su se baš isticali. Danas je situacija potpuno drugačija i što je najbitnije, sada imamo dobar izbor telefona tog tipa u svim klasama.

Jedan koji se prilično ističe u nižem delu srednje kalse je upravo Ulefone Armor 6E. U pitanju je kvalitetno napravljen telefon spreman da odoli skoro svakom mogućem pritisku, udarcu ili čak potapanje u vodu.

Ok, to nam je od samog starta bilo jasno, ipak je u pitanju takozvani “rugged” telefon. Ono što ga čini posebnim je to što je poseduje brzo bežično punjenje. Ulefone Armor 6E je prvi telefon ovog tipa koji koristi brzu tehnologiju bežično punjenja. 

Budući da je telefon otporan na vodu i da ima IP68 / IP69K sertifikat, sasvim je logično da će svaki otvor biti zapečaćen kako voda ne bi doprela do unutrašnjosti. To znači da USB Tip C konektor ima čepić sprečava prodor vode, a koji sa druge strane lako može vremenom da otkine. Kako bi se izbegao takav scenario tj. kidanje i gubitak čepića, brzo bežično punjenje je itekako dobro rešenje.



Sledeća stvar koja nas je takođe oduševila je ekran koji se prostire do gotovo do samih rubova telefona. Ima tu malo “mesa”, ali u odnosu na ostale modele, to je praktično “bezel-less!” Naravno, ovakav dizajn sa sobom nosi i posledice u vidu takozvanog “notch”-a ili, kako ga mi zovemo, “zareza”.

Dakle, dizajn Ulefone Armor 6E telefona je moderan, ali nije to jedino čime on može da se pohvali. Tu je osmojezgarni Helio P70 procesor, takta 2.1 GHz, 16 GB interne memorije i čak 4 GB RAM-a.



Kamere su mu takođe super, kada u obzir uzmemo cene. Imali smo prilike da pogledamo primer fotografije nakon čega smo se prijatno iznenadili. Fotografije su oštre i bogate bojama, a tu je i mogućnost fotografisanja sa zamagljenom pozadinom.

*Fotografija načinjena Ulefone Armor 6E



Budući da ovaj telefon obično završi u rukama avanturista, sasvim je logično da će često poslužiti kao fotoaparat. Shodno tome, sjajno je to što Ulefone Armor 6E ima kamere koje su više nego upotrebljive. Čak je i prednja, selfie kamera, veoma dobra. Senzor je rezolucije 8 MPx, a otvor blende je f/1.8.

Pre nego što nastavimo dalje, moramo da spomenemo i to da pored zadnjih kamera boravi i senzor za merenje UV zrakova što je itekako korisan dodataka jer istraživačima, planinarima, biciklistima i svima koji se bave ekstremnim aktivnostima, Ulefone Armor 6E može reći da li je štetno kretati se po suncu i u kojoj meri.

Tu su i svi prateći moduli kao što su najnoviji Bluetooth 5.0, 2,5 Ghz i 5 Ghz WiFi, GPS, NFC i 4G LTE. Da, tu je u radio modul za slušanje radio stanica bez interneta. 

I na kraju dolazimo do cene. Ulefone Armor 6E košta 179.19€ što je daleko niža cena u odnosu na neke malo jače brendove ovog tipa, koji obično nude mnogo manje u ovom cenovnom rangu. 

Da ne bude zabume, proverite cene sličnih telefona i karakteristika i uverićete se u to što pišemo. Ono što je bitno da znate je da ovaj telefon možete kupiti putem cafago.com online porodavnice putem priloženog linka

>> Ulefone Armor 6E - Karkteristike i cena <<

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica vezano za kupovinu putem ovog internet shop-a, slobodno nam pišite u komentarima, a mi ćemo vam pomoći.