Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje cloud aplikacije za skladištenje datoteka! (VIDEO)

Najbolje cloud aplikacije za skladištenje datoteka! (VIDEO)

Nemate dovoljno memorije na vašem telefonu? Ne znate gde ćete da spakujete sve svoje fotografije, datoteke i sl? Imamo jedno zgodno rešenje za vas, pogledajte!

Danas je mnogo pametnih telefona niske i srednje klase koji jednostavno nemaju dovoljno interne memorije. Nakon kratkog fotkanja i pravljenja video zapisa za čas se napuni memorija i telefon ne može više funkcionisati. Memoriju naravno uvek možete rasteretiti prebacivanjem tih datoteka na računar, ali šta ako vam je svaka fotka i video zapis drag i želite ih uvek sa sobom?

 



U tom slučaju Cloud Storage tj. skladištenje u oblaku je spas! Postoji samo jedan uslov kako bi ste koristili virtuelnu memoriju a to je internet! Složićete se sa nama da je to danas najmanji problem. Internet konekcija ima na svakom ćošku, pa čak i u ruralnim delovima gde se stanovništvo može zabeležiti dvocifrenim brojem! Internet pored zabave, informisanja, poslovanja nudi još mnogo toga, a Cloud je servis koji 90% korisnika interneta koristi. On omogućava skladištenje raznoraznih informacija, datoteka i sl. na virtualni skladišni prostor. Postoji mnogo Cloud provajdera koji pružaju razne usluge a samo nekoliko njih su najbolji i najpopularnij. Mi smo rešili da vas kratko uputimo koji su to provajderi i preporučimo neke za koje smatramo da trebate koristiti.

Google Drive

Drive je postao neverovatno zastupljen servis kako kod Android korisnika tako i onih koji koriste Chrome. Verovatno znate mnogo o Drive-u, ali eto moramo reći da servis ima duboku implementaciju u sve Google servise, počev od Gmail-a pa do dokumenta i tabela! U početku je imao 5 GB slobodnog prostora a sada daje neverovatnih 15 GB. Ono što Drive čini fantastičnim servisom je implementacija, funkcije i deljenje. Veoma lako možete podeliti vaš sadržaj sa masom ljudi ili pojedinačno. Kao što smo rekli, povezan je sa mnogim servisima koje Google pruža, pa tako i sa Google + društvenom mrežom što dodatno olakšava deljenje svojih slika, video zapisa i muzike. Drive ima aplikaciju za Android i iPhone uređaje koju možete preuzeti sa priloženih linkova:

Drive - Android

Drive - iOS

Dropbox



Ovo je Cloud servis koji je pionir u ovom sektoru! Naime, Dropbox je među prvima započeo eru virtuelnog skladištenja podataka i tako prigrabio većinu korisnika. Vremenom kako su se okolnosti nizale Dropbox se unapređivao i prilagođavao tržištu i njegovim potrebama. Kao podrazumevana aplikacija na Samsung Galaxy telefonima uspela je da napravi sebi svetski poznato ime a i status. A dokaz da imaju ekipu koja vodi pametno poslovanje je nedavni ugovor koji su sklopili sa Microsoft-om. Sada je Dropbox pored svih integracija koji ovaj servis ima, integrisan i sa Microsoft Office-om. Dropbox u startu pruža 2GB a možete ga besplatno nadograditi čak do 18 GB. Aplikaciju Dropbox možete preuzeti za Android, iOS i BlackBerry platformu sa priloženih linkova:

Dropbox - Android

Dropbox - BlackBerry

Dropbox - iOS



Kako bi ste se bolje upoznali sa Cloud pojmom, njegovim servisima pogledajte priloženi video:

*Napomena

Lista je zastarela. Uskoro ćemo je ažurirati.