Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje Google Cardboard Headset aplikacije!

Najbolje Google Cardboard Headset aplikacije!

Evo nekih aplikacija koje vredi probati na Google Cardboard Headset uređaju tj. proizvodu. Po našem mišljenju, ovo su najbolje Cardboard aplikacije koje smo imali prilike da probamo.  

Dok HTC, Samsung, Facebook i Sony kompanije uporno pokušavaju da naprave što bolji, a pristupačniji VR uređaj, Google se okrenuo nešto drugačijoj filozofiji, barem za sada. Kako mi tumačimo Google po pitanju razvoja VR tehnologije, rekli bismo da Google jednostavno želi da svima omogući da probaju virtuelanu realnost. Shodno tome, svi koji su zainteresovani mogu da kupe kartonski Google Cardboar VR uređaj koji koristi pametni telefon i pruža tako pruža iskustvo virtuelne realnostui.

 



U pitanju je niskobudžetni prosizvod koji je u neku ruku “uradi sam” projekat jer zahteva od korisnika malo pažnje kako bi ga sastavio. Što se programera tiče, neverovatno je lako kreirati sadržaj za ovakav VR uređaj.

Ovaj proizvod se može poručiti preko interneta, putem raznih web prodavnica. Međutim, ako volite DIY projekte, na priloženom linku pogledajte kako da sami napravite Google Cardboard Headset VR uređaj:

>> Kako napraviti VR uređaj od kartona? [Google Cardboard Headset] <<

OK, bilo da ste kupili Google Cardboard ili da ste ga sami napravili, potrebno je da znate koje su to najbolje VR aplikacije koje vam mogu pružiti sjajno iskustvo virtualne realnosti. Evo liste baš takvih aplikacija za koje mnogi smatraju da su zanimljive!

Google Cardboard Camera

Google je napravio kamera aplikaciju za svoj Cardboard proizvod koja je u mogućnosti da okida fotografije od 360 spepeni. One kasnije mogu da se pregledaju pomoću Cardboard-a, a budući da su one 360°, utisak virtuelne realnosti ne izostaje.

Da bi se napravila fotografija putem ove aplikacije, jednostavno pokrenite aplikaciju i počnite da pratite navođenja koja podrazumevaju okretanje telefona ka svim stranama. Kasnije, aplikacija će automatski procesuirati fotografiju i načiniti je pogodnu za pregledanje u virtuelnoj realnosti. Inače, načinjene fotografije možete deliti na Google Street platformi i tako doprineti ažuriranju trenutne baze.



>> Google Cardboard Camera <<

NYT VR

Ako ste osoba koja voli novosti i dokumentarce raznog tipa, onda je NYT VR vaša izbor! Popularni New York Times je obećao da će svakog meseca objavljivati nove priče prilagođene za Google Cardboard VR uređaj. U svakom slučaju, ovo je nešto sasvim novo. Smatramo da je ovo možda jedan od najzanimljivijih načina da se informišete o tekućim događanjima i novostima.

>> NYT VR <<



Google Street View

Google je svoju Street View aplikaciju nadogradio kako bi korisnici Cardboard proizvoda mogli da je koriste. OK, Google Street View nije u potpunosti VR apliakcija ali je svakako kompatabilna za pregled u uslovima virtuelne realnosti. Odlično je to što neka mesta gde planirate da putujete možete bolje “opipati” putem Cardboard-a pre nego što se odlučite za tu destinaciju.

>> Google Street View <<



Lanterns

Korišćenje virtuelne realnosti ne mora uvek biti intezivno iskustvo. Uz pomoć odgovarajućih aplikacija, Cardborad može pružiti pravu seansu opuštanja uz Lanterns aplikaciju. U suštini, pred vašim očima biće prikazane neke scene lampiona koji lagano plutaju niz reku što generalno opušta mozak i oči.

>> Lanterns <<

Proton Pulse

Malo je dobrih Cardboard igrica, ali Proton Pulse tu statistiku ispravlja. U pitanju je neon arkada koja ima ca cilj da se unište pojedine kockice… Nije u pitanju samo demo već se radi o igrici sa gomilu različitih nivoa.

Plaća se 1.99$, dakle nije besplatna, ali nije ni preskupa za ono što nudi. Probajte je u svakom slučaju.

>> Proton Pulse <<

War of Words VR

Ovo je prelepa i možda najbolja VR aplikacija koja prezentativnog karaktera do sada. Radi se o aplikaciji koja je bazirana na istoimenoj BBC seriji. Ona vas vodi kroz iskustvo raznih bitka koje su inače prezentirane na jedan veoma zanimljiv način. U jednom momentu, potpuno usporeno, možete pratiti metak koji obara vojnika.

>> War of Words VR <<

Sisters

Jezivo, čudno, ovisno… Nismo sigurni da li smo u mogućnosti da opišemo ovu aplikaciju a da pritom ne pokvarimo iznenađenje. Isključite svetla, priključite slušalice i pojačajte ih do kraja, a onda se pripremite jer vas čeka nešto zastrašujuće!

>> Sisters <<

 

Titans Of Space

Zar nije skroz cool to što možete baciti pogled na naš solarni sistem a da ne napustite svoj udobni dom? Upravo to je moguće uz pomoć Titans Of Space aplikacije koja vas vodi na putovanje kroz svemir. U pitanju su 3D modeli planeta koje se nalaze u 3D okruženju.

Tokom obilaska solarnog sistema u mogućnosti ste da kontrolišete brzinu putovanja putem magnetnog tastera ili gamepada koji povezan sa telefon. Takođe, postoji bonus putovanje od 50 minuta koje možete iskoristiti ukoliko se pretplatite kao premium korisnik.

>> Titans Of Space <<

Volvo Reality

Želite da probate novi Volvo XC90 a da ne napustite svoj dom? Ok, nije problem! Uputite se ka Google Play prodavnici i preuzmite ovu aplikaciju.

Pokrenite aplikaciju, nabacite Cardboard na glavu i uživajte!

>> Volvo Reality <<

Google Cardboard

Bilo bi malo šašavo da ova lista ne sadrži Google Cardboard aplikaciju budući da ona najbolje prezentira mogućnosti proizvoda.

U okviru nje korisnik okusi malo iskustva Google Street View, Google Earth, YouTube i sličnih aplikacija.

>> Google Cardboard <<

 

Glitcher VR

Veoma je malo VR aplikacija koje koriste kameru telefona kako bi konvertovale sve oko korisnika u virtuelnu realnost. Jedna od najboljih aplikacija tog tipa je Glitcher VR.

Ova aplikacija ima devet različitih filtera tako da sve oko vas može poprimiti potpuno drugu dimenziju uz određeni filter. Ono najimpresivnije kod ove aplikacije je opcija glasovne komande. Pomeranjem magnetnog tastera aktivira se slušanje glasovnih komandi gde je korisnik u mogućnosti da promeni filter izgovaranjem određene rečenice. Takođe, glasovnim komandama je moguće okinuti fotografiju ili čak aktivirati blic.

>> Glitcher VR <<

Roller Coaster VR

Čini nam se da bi bila velika šteta imati Cardboard a ne probati neku Roller Coaster aplikaciju. Među takvih aplikacija izuzeli smo jednu koja ima prelepe detalje iz džungle, pa čak i neke koji se tiču podvodnog sveta.

Od svih aplikacija koje smo spomenuli, ovo je jedina koja vas može naterati da povratite. Nemojte reći da vas nismo upozorili!

>> Roller Coaster VR <<

Google Earth

I na kraju ćemo predložiti da obavezno probate Google Earth aplikaciju. Pomoću nje možete istražiti svaći ćošak planete i to ne tek tako! Budući da se radi o Google Earth aplikaciji za koju svi znamo kako funkcioniše na računaru ili Android telefonu, putavanje Cardboard-om kroz prostor odaje takav utisak da prosto pomislite da ste supermen ili neki drugi leteću super junak.

Ne želimo previše da opisuje kako se Google Earth ponaša na Cardboard jer želimo da sami to istražite. Za nas, ovo je “Number One” aplikacija kada je reč Cardboard-u.

>> Google Earth <<