Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje, potpuno besplatne, šah igre za Android uređaje!

Najbolje, potpuno besplatne, šah igre za Android uređaje!

Preuzmite potpuno besplatne šah igre za Android uređaje i obračunajte se sa veštačkom intelignecijom ili svojim prijateljima preko interneta.

Ah taj šah! To je igra koju su igrali mnogi naši preci. Ne postoji čovek koji nikada nije čuo za ovu igru. Ne verujemo da mnogi ne znaju da je igraju. Moj otac me je u petoj godini naučio pravilima igre šaha.

 



Odmah potom sam počeo da mu dosađujem čestim igrama. Danas, to nije problem. Uz pomoć pametnih telefona ili tablet računara vrlo lako možete pronaći protivnika sebi ili vašem detetu. Rešili smo da vam napravimo listu sa nekoliko najboljih, potpuno besplatnih, šah igara za Android uređaj. Evo koje su to:

DoirdFish Chess

Ovo je šah igra koja poseduje sve što je potrebno za jednu kvalitetnu partiju šaha. Super je to što DroidFish ima mnogobrojne opcije koje će korisniku omogućiti analizu partije, kao i da podesi nivo znanja protivnika, igru za dvoje, da menja teme i slično. Što se grafike tiče i samog korisničkog izgleda ne možemo reći da je na zadovoljavajućem nivou ali pravim šahistima je to nebitna stvar. Igricu možete preuzeti sa priloženog linka:

>> DoirdFish Chess <<

Learn Chess

Ovo i nije baš igrica, više je priručnik za one koji ne znaju igrati šah. Dakle, idealna aplikacija za početnike ili decu koja se tek uče pravilima. Ova aplikacija će valjano pripremiti i naučiti nekim poprilično lukavim potezima. Unutar ove aplikacije se nalazi mnoštvo različitog sadržaja koji uključuje tekstove, video klipove i poteze. Igricu možete preuzeti sa priloženog linka:

>> Learn Chess <<

Iichess

Ovo je šah igra koja se fokusira na online igru između realnih ljudi više nego na veštačku inteligenciju. Za sada ova igra ima bazu sa preko 50.000 korisnika, koja konstanto raste. Svaki korisnik ove aplikacije će moći da igra na više tabla odjednom, da se dopisuje uživo sa protivnikom i slično. Ova igrica podržava preko 80 jezika i nekoliko vrsti figura. Ovu igru preporučujemo onim strastvenim igračima koji igraju šah svakodnevno. Igricu možete preuzeti sa priloženog linka:



>> Iichess <<

Chess by Mastersoft

Ovo je poprilično novija šah igra koja se može naći na Google Play prodavnici. Sistem koji koristi ova igrica je postigao neverovatne rezultate na svetskom takmičenju mikrokompljutera u šahu. Četvrto mesto nije ni mali loša pozicija što dokazuje da se ne radi o nekoj naivnoj igrici. U okviru ove igre imate nekoliko trening faza, 100 različitih nivoa i ELO ocenjivanje. Naravno, ovu igru uvek moćete odigrati sa nekim o režimu bez interneta. Igricu možete preuzeti sa priloženog linka:

>> Chess by Mastersoft <<

Ovo su sve igre koje su potpuno besplatne koje ne zahtevaju plaćanje pri preuzimanju ili u okviru aplikacije nakon preuzimanja. Naravno da postoje mnogo bolje, lepše i kvalitetnije šah igre ali se sve one plaćaju. Ovo je lista koja je po našem ukusu, ukoliko imate neki predlog obavezno nam pišite.



Za kraj smo vam ostavili jednu freemium igricu koja nas je oduševila. Radi se o Chess Fusion igri. Ovo je jednostavna šah igrica sa inzvarednim grafičkim prikazom. Ona nem gomilu različitih opcija, analitiku i slično ali sa druge strane podržava online igranje protiv realnih ljudi. Preuzmite je sa priloženog linka i probajte je i sami, verujemo da će vam se dopasti:

>> Chess Fusion <<