Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nudge je pametna narukvica koja vas obaveštava o notifikacijama na telefonu!

Nudge je pametna narukvica koja vas obaveštava o notifikacijama na telefonu!

Srpski doktorant je do sada uspeo da prikupi 10000 funti na "KickStarter"-u za svoj novi projekat, odnosno za Nudge narukvicu.

U današnje vreme sve što je analogno nije zanimljivo. Tačnije, mi živimo u eri pametnih uređaja. Iz dana u dan dobijamo vesti o tome kako je još jedan predmet, uređaj ili aparat postao pametan.

Narukvice će upravo postati pametne. Nudge je pametna narukvica čija je svrha da nas obavesti o važnim email-ovima, sastancima, porukama, pozivima i svemu što je nama bitno a da pritom ne vadimo telefon iz džepa. Iza ovog projekta stoje tri studenta doktorskih studija iz Londona, a jedan od njih je Miodrag Vidaković iz Novog Sada.Ideja da se napravi ovakva narukvica proistekla je iz njihove svakodnevnice. Imali su nekoliko situacija koje su ih navele da kreiraju Nudge, a evo i koje situacije:

Ova narukvica bi mogla da olakša život onima koji moraju da budu dostupni svakog momenta. Prednosti koje ova narukvica pruža se odmah mogu iskoristiti bez dodatnih razmatranja i testova. Hoćemo reći da već zamišljamo vatrogasce, lekare, policajce, obezbeđenje i još mnoge druge sa Nudge narukvicom na ruci.

Osnivači Rob, Marius i Miodrag upoznali su se na preduzetničkom kampu na univerzitetu. Rob i Miodrag su zajedno radili na projektu u kampu, a sa Mariusom su kliknuli tek kada su završili sa svojim prezentacijama i programom, kada su odlučili da nastave sa proizvodom zajedno. Sva trojica su imala određena iskustva ili obrazovanje u biznisu, ali im to nije glavna oblast. Rob je matematičar, Miodrag inženjer, a Marius programer. Timu se kasnije pridružio i Shau, čija je specijalnost proizvodnja i elektronika.

 Nudge se trenutno predstavlja na startup sajtu “KickStarter”-u kako bi uspeo da prikupi dovoljno novca za serijsku proizvodnju. 35000 funti je suma novca koja im treba, a za sada su prikupili nešto više od 15000.

 

Ukoliko ovaj projekat zaživi i ovi momci prikupe dovoljno novca, vi ćete moći da sebi kupite Nudge po ceni od 36 evra.Baterija narukvice bi trebalo da traje dve nedelje i za razliku od drugih proizvoda Nudge je vodootporna narukvica. Nudge vas obaveštava svetleći ili vibrirajući. Što se tiče izbora veličine i boje imaćete mogućnost da birate između četri boje i tri veličine: crnoj, beloj, zlatnoj i plavoj.

Kako momci govore, ako ne prikupe dovoljno novca na KickStarter-u to neće biti kraj njihovom trudu da se projekat realizuje. Kako navode, postoje mnogo zainteresovanih za Nudge i nekoliko investitora koji su ih već kontaktirali. Obzirom da postoji prototip Nudge-a, mnogi su imali priliku da ga isprobaju, a odlična iskustva podelio IT gigant TechCrunch i objasnio prave vrednosti ovog gedžeta.

Iskreno se nadamo da će Nudge naći svoj put do radnji i na policama se pojavi što pre!