Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je nova Google Analitika aplikacija! Konačno su je “dognali”!

Ovo je nova Google Analitika aplikacija! Konačno su je “dognali”!

Ako imate blog, sajt ili portal, onda vam je Google Analitika aplikacija veoma bitna! U tom slučaju bitno vam je da čujete da je ona upravo nadograđena. Evo šta je promenjeno i šta mi mislimo o tome.

Nekako nam se čini da Google Analitika aplikacija za Android uređaje skoro nikada nije dobijala dovoljno značajnu nadogradnju ili “remake”, žargonski rečeno. E ne možemo reći da nije bilo potrebe za tim, zar ne? Ako izostavimo osnovnu potrebu korisnika za inovacijama i osveženjem, barem korisničkog izgleda, prikazivanja nekih informacija o posećenosti sajta bi svakako bilo zgodno preurediti. To smo sada (hvala nebesima) i dobili, uz odličan “Material Design” izgled. Prvo što ćete primetiti je to da je ikonica promenjena, kao i logo. Nama, manje više, to i nije bitno. Generlno, prija promena i sa tog aspekta. OK, ne samo da je “Metiral Design” koncept primenjen, već je sve nekako dodatno “okrečeno” u narandžastu boju, verovatno kako bi pariralo izgledu ostalih Google aplikacija kao što je Google Play Muzika.




Što se korisničkog izgleda tiče, sve je mnogo preglednije, a manje sivo i mrtvo poput stare verzije koja nas je nekako “smarala” jednostavnošću tako bitne aplikacije kao što je “Google Analitika”. Google je sada dodato “Quick start” taster za deljenje pojedinih informacija sa osobama kojima je to potrebno. Nova Google Analitika aplikacija sada ima znatno bolje organizovanu početnu stranicu koja pakuje gomilu korisnih informacija. Prelistavanjem samo te stranice se dolazi do najbitnih informacija.


Novitet je i to da se prevlačenjem prsta preko pojedinih “tabova”, na početnoj stranici, može doći do dotatnih informacija. Jedan od tih tabova je i “Pregled publike” koji ima čak četri stranice do kojih se može doći prevlačenjem prsta preko njega.


Sve u svemu, mnogo toga je promenjeno i sigurni smo da će vam se vremenom dopasti način na koji je preuređena Google Analitika aplikacija. U početku ćete biti nezadovoljni jer ste navikli na stari raspored, ali to ćete brzo prevazići, mi barem jesmo, evo nakon par dana od kako je nadogradnja dostupna.

U slučaju da vaša Google Analitika aplikacija i dalje nije nadograđena, jednostavno je ažurirajte sami iz Google Play prodavnice. Vrlo je moguće da je potrebno dati potvrdu za nadogradnju te stoga nije automatski nadograđena.