Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

YouTube sada ima “Odmori malo” opciju!

YouTube sada ima “Odmori malo” opciju!

Google je lansirao novu verziju YouTube aplikacije koja se stara o tome da ne “zaginete” dugo gledajući klopove. Ona vas podseća da napravite pauzu na svakih 15 ili više minuta gledanja. Evo kako da je podesite…

Google je nedavno ušao u nov projekat koji treba da pomogne korisnicima da prestanu da budu zavisni od svojih telefona ili određenih internet servisa. Ako se ne varamo, taj projekat se naziva “Wellbeing Initiative”, odnosno “Inicijativa za vaše dobro”.

 



Zamislite da imate firmu koja toliko dobro posluje i zarađuje da morate svoje korisnike da upozoravate i tereta ih na pauzu? San svakog preduzetnika, sigurni smo… Šalu na stranu, Google je u okviru YouTube aplikacije uvrstio novu opciju koja podseća korisnike da dugo provode za telefonom. Ona se može podesiti tako da vam na svakih 15, 30, 60, 90 i 180 minuta izađe obaveštenje koje će vas podsetiti da napravite pauzu.

Ako nas pitate, ovo je odlična opcija, kako za nas “matorce” tako i za našu decu koja neretko koriste naše telefone. Recimo da želite svom detetu da date telefon na pola sata. Sve što treba da uradite je da podesite opciju za obeveštenja o pauzi na 30 minuta. Kada istekne tih pola sata, detetu će se pojaviti obaveštenje da treba da napravi pauzu. Tako će znati da je njegovo vreme isteklo. Znamo, znamo… Deca su takva da će ignorisati obaveštenja. Međutim, nisu sva deca takva.

Što se nas matoraca tiče, ova opcija nas može podsetiti na to da je vreme da “iskuliramo” i ne gubimo vreme na nebitne stvari. 30 minuta YouTube-a dnevno je sasvim dovoljno. Ipak je bolje provesti slobodno vreme sa živim bićima nego sa njihovim oličenjima u nekom tamo telefonu koji je tamo neki crni kinez sastavio za platu od 2$ mesečno.

Šalimo se mi opet malo, ne zamerite! Evo malo ozbiljnog pisanja tj. uputstva koje će vam pomoći da pronađete opciju za obeveštenja o pauzi:

1. Pokrenite YouTube aplikaciju.

2. Dodirnite na vašu profilnu fotografiju u gornjem desnom uglu.

3. Zatim na listi pronađite opciju “Podešavanja” i dodirnite na nju.



4. Podom dodirnite na prvu kategoriju u nizu “Opšta”.

5. Pa opet dodirnite na prvu opciju u nizu “Podseti me da napravim pauzu”.



6. U iskakajućem panelu odaberite vreme koje vama odgovara.



*Sve priložene fotografije možete pogledati u punoj rezoluciji OVDE.

Ukoliko se dogodi da nemate ovu opciju, proverite Google Play prodavnicu i uverite se da ste ažurirali YouTube aplikaciju. Potrebno je da koristite YouTube aplikaciju verzije 13.18.54 kako bi imali novu “Odmori malo” opciju.