Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Droidcon konferencija će se održati u regionu!

Droidcon konferencija će se održati u regionu!

Prva droidcon konferencija koja će se održati u regionu će biti u Zagrebu. Njegovi organizatori se nadaju da će, kao i uvek, ova konferencija biti posećena brojnim značajnim osobama, kompanijama, dizajnerima i programerima. Kako nas je obavestio naš dopisnik Franc Kaučič konferenciji će prisustvovati i informatičari Google-a i Facebook-a- Nešto više pročitajte u daljem tekstu!

Dragi naši obožavaoci Android-a u Hrvatskoj se 29. i 30. aprila po prvi put održava DroidCon Zagreb, IT konferencija kako najavljuju organizatori tj čelnici kompanije Troido. Direktor, Miroslav Šimudvarac, ove kompanije je na konferenciji za štampu istakao da u zagrebačkom hotelu Antunović očekuje preko 400 učesnika. Ova informacija nam govori da bi ovaj događaj mogao biti među najvećim u regionu.



Na Droidcon konferenciji će se održati brojna edukativna predavanja, takođe biće rezervisan prostor sa štandovima za kompanije koje žele predstaviti svoje inovacije i rešenja. Dakle Droidcom kreira jedno okruženje gde se pored edukacije lako može dogoditi neka poslovna saradnja kada se uzme u obzir činjenica da će konferenciji prisustvovati vrhunski programeri i dizajneri, kao i kompanije kojima su oni potrebni. Takođe, ovo je idealna prilika da se upoznaju novi ljudi iz oblasti pomenutog domena.


Planirane su aktuelne glavne teme poput sigurnosti i rešenja unutar raznih preduzeća, povezivanje uređaja sa automobilima, "pametne" kuće, kao i upotreba nosivih uređaja, rekao je gospodin Šimundvarac.

Inače, Droidcon je niz globalnih konferencija koje se fokusiraju na inovacije i aktuelne novosti iz Android sveta. Ideja je promovisanje Android platforme i stvaranje globalne mreže za programere, dizajnere i firme. Prve dve droidcon konferencije su održane 2009 godine u Berlinu i Londonu i od tada su se takvi formati IT-konferencija proširili širom sveta, na 20 zemalja, među kojima je i Hrvatska. Svaka od tih konferencija nudi visoko kvalitetna predavanja iz različitih delova Android ekosistema, od razvoja i primene mobilnih i TV rešenja, preko VR-a, do implementacija u automobile i raznih igara.



Tokom droidcona će se održati zanimljivi događaji poput “Barcampa” i “Hackathona”, dodao je Direktor Zagrebačke konferencije David Klapan. To znači da će svaki potencijalni govornik dobiti svojih pet minuta, ali će za svoje izlaganje morati dobiti dovoljan broj glasova učesnika, što znači da mora prethodno predočiti predlog svog govora. Učešće je 1200 kuna tj oko 150e. Cena će biti upola manja za one koji se ranije prijave online, za studente je 300 kuna odnosno 38 eura, a određeni će broj gratis karata dobiti najbolji studenti hrvatskih fakulteta, svakako, po izboru njihovih profesora. Celi će program biti na engleskom jeziku, koji je i jedini službeni jezik 

Na Konferenciji se očekuje oko 400 učesnika, uglavnom iz Hrvatske, te bivših republika Ex-Jugoslavije, ali uz to i iz  Češke, Slovačke, Poljske i Mađarske. Među značajnijim učesnicima biće poznate IT kompanije od kojih su svoj dolazak već najavili Intel i Sixt, a od stranih predavača i stručnjaka najavljeni su informatičari iz Google-a i Facebook-a. Na Konferenciji će učestvovati i predstavnici mnogih domaćih i stranih StartUp-ova, tako da bi predavanja zapravo trebala biti više nego zanimljiva. "Želja nam je da čujemo mnogo domaćih, hrvatskih ideja", izjavio je dodatno gospodin Šimudvarac. 



Kompanija Troido, koja je organizator konferencije, prva je i najstarija nemačka Android consulting kompanija, sa sedištem u Nemačkoj, te sa filijalama u Holandiji i Hrvatskoj. Kompanija radi na brojnim projektima koji su pomogli definisanje Android-a, građenje Android zajednice, i razvijanje do današnjeg nivoa. Više o droidconu Zagreb potražite na droidcon.hr ili na info@droidcon.hr