Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei predstavio Mate 50 Pro, Nova 10 Pro, Nova 10 SE, Watch GT3 SE i Freebuds 3 SE! (VIDEO)

Huawei predstavio Mate 50 Pro, Nova 10 Pro, Nova 10 SE, Watch GT3 SE i Freebuds 3 SE! (VIDEO)

Huawei je na regionalnoij konferenciji predstavio svoje najnove uređaje i najavio povratak!

U Belexpocentru, Huawei je održao regionalnu konferenciju gde je brojnim partnerima, medijima i javnim ličnostima predstavio svoje najnovije uređaje i inovacije.

 



Svi pristuni su imali prilike da čuju nešto više o najnovijim uređajima, o razvoju App Gallery marketa i samim planovima kompanije Huawei za ovo tržište. 

Tokom prezentacije smo saznali nešto više o najnovijem Huawei Mate 50 Pro telefonu čija kamera ima podesiv otvor blende koji se može raširti na čak f/1.4. Kao što je karakteristično za Huawei Mate seriju telefona.

Mate 50 Pro dolazi sa vrhunskim setom kamera među kojim dominira senzor od 50MPx. Naravno, ekran je takođe fenomenalan, zakrivljen, izrazitog osvetljenja, AMOLED tipa, sa 120Hz stopom osvežanja i najnovijim zaštitnim staklom visoke otpornosti koje naziva Kunlun.



 

Huawei Mate 50 Pro

Imali smo prilike da probamo Huawei Mate 50 Pro telefon i testiramo neke osnovne funkcionalnosti kao što je kamera, ekran i odazivnost telefona. Telefon radi fluidno i bez grešaka, a to nas i ne čudi obzirom da ga pokreće Snapdragon 8, prve generacije. 

Set kamera je takav da je na raspolaganju 13 MPx ultraširokougaona kamera, sa otvorom blende od f/2.2. Zatim glavna kamera od 50 MPx koja ima podesiv otvor blende od 1.4 do 4.0 i ono što je fascinantno je upravo taj vrlo širok otvor blende od f/1.4.



 

Ovo je prvi telefon na tržištu sa tako šrikim otvorom blende. I poslednja upotrebiva kamera je telephoto kamera rezolucije 64 MPx, sa mogućnošću optičkog zumiranja do 3.5x. Kako glavna, tako i preiskop kamera imaju optičku stabilizaciju slike. Naravno, za ošte fotografije tu je laserski autofokus.



Naši prvi utisci su odlični a nešto detaljnije o telefonu ćete moći da saznate u predstojećoj recenziji. Dodaćemo samo da novi Huawei Mate 50 Pro dolazi i u vegan leather izdanju što ga čini vrlo interesantnim.

Cena Huawei Mate 50 Pro telefona je 160.000 dinara a biće u prodaji od 6 novembra. Orange Vegan Leather model je za 20.000 dinara skuplji i koštaće 180.000.

Huawei Nova 10 i Nova 10 Pro

Osim premium telefona, predstavljeni su Huawei Nova 10 i Huawei Nova 10 Pro telefoni koji su odličnih karakteristika i vrlo primamljivog dizajna. 

Dizajn je prepoznatljiv, ali sa nekim novim detaljima kao što je zlatni prsten oko kamera koji se naziva “Star Orbit”. 

 

Sigurni smo da će se mnogima dopasti ovi telefoni obzirom da poseduju neke vrlo zanimljive funkcionalnosti kao što je recimo super brzo punjenje od 100W. Za svega 20 minuta je moguće napuniti telefon do nekih 80%.

Ovo superbrzo punjenje nije podrazumevano aktivno ali je dostupno za one neplanirane situacije kada za kratko vreme treba da što više napunite telefon.

Takođe, Nova 10 i Nova 10 Pro telefoni dolaze sa odličnim prednjim kamerama za koje Huawei tvrdi da najbolje na svet. Nova 10 Pro model ima dve prednje kamere od kojih je jedna tu da poboljša okidanje portrait fotografije. Ove telefone pokreće Snapdragon 778 čipset, sa 4G povezivošću.

Huawei Nova 10 i Nova 10 Pro će biti dostupni za kupovinu od 10 oktobra, a cena će im biti 70.000 i 90.000 dinara.

Huawei Nova 10 SE

Kako bi Huawei zaokružio ponudu telefona i na tržište izašao sa modelim iz svih cenovnih segmenata, predstavljeni su i pristupačniji Huawei Nova 10 SE telefoni modernog dizajne i pristojnih karakteristika.Ono što je izgraženo kod ovih telefona je taj ranvi okvir.

Zadnja glavna kamera je 108 MPx, sekundarna ultraširokougaona kamera rezolucije 8 MPx i treća je makro kamera od 2 MPx. Prednja, selfie kamera je rezolucije 16 MPx. 

Ekran je AMOLED tipa što je sjajno. Poseduje Snapdragon 680 čipset, a raspolaže sa 8 GB RAM-a. Dakle, specifikacije su vrlo primamljive.

Huawei Watch GT3 SE i Freebuds SE

Osim telefona imali smo prilike da se upoznamo sa novim pristupačnim Huawei Watch GT3 SE pametnim satom i novim Huawei Freebuds 3 SE slušalicama.

Radi se i pre svega o povoljnijim alternativama već popularnih satova i slušalica kompanije Huawei. Cena sata će biti oko 25000 dinara, a cena novih slušalica će biti 7000 dinara.

Huawei App Gallery

Huawei je na prezentacji ponosno istakao da je njihov ekosistem porastao i da se sada na Huawei App Gallery prodavnici mogu pronaći gotovo sve aplikacije, kako one svetskog kalibra, tako i one lokalne. Sve bankarske aplikacije su tu, kao i aplikacije ostalih servisa lokalnog karaktera. Huawei je istakao da je App Gallery prodavnica značajno porasla u poslednjih godinu dana i da je ona sada treća na svetu po veličini. Problem sa Google servisima je Huawei efikasno rešio sa G Space aplikacijom o kojoj smo mi već izveštavali.