Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei predstavio Watch GT 3, MateBook 14s i MateView GT monitore! (VIDEO)

Huawei predstavio Watch GT 3, MateBook 14s i MateView GT monitore! (VIDEO)

Kompanija Huawei je srpskom tržištu predstavila nove uređaje među kojim su pametni sat, laptop računar i gaming monitor. Ceo događaj se odvio na planini Divčibare, u hotelu Crni Vrh, gde smo imali prilike da probamo predstavljene uređaje.

 

Prošle nedelje smo imali prilike da prisustvujemo prezentaciji novih Huawei uređaja. Bilo je vrlo zanimljivo jer smo imali prilike da se družimo, uživamo u prirodi ali i da odigramo par rundi Mortal Kombat-a.

 



Huawei je u hotelu Crni Vrh, na Divčibarima, predstavio svoje nove Watch GT 3 pametne satove, novi MateBook 14s laptop i nove MateViewGT monitore.

Huawei Watch GT 3 je vrlo sličan prethodnim Watch GT modelima, što zbog dizajna, tako i zbog njegovih glavnih funkcionalnosti. Biće dostupne 2 dimenzije: 46mm što se muške verzije tiče, i 42 mm koja je zapravo ženska verzija. Postoji nekoliko kombinacija narukvica za oba modela te ćete biti u prilici da birate između kože, gume ili metala. 

Oba modela poseduju divan i svetao AMOLED sa kojim ćete sigurni biti oduševljeni. Prikaz slike je oštar i fluidan.



Huawei Watch GT 3, 46mm model, ima bateriju koja može da pruži oko 14 dana korišćenja, dok 42mm model pruža nekih 7 dana korišćenja nakon poslednjeg punjenja. Dug vek baterije je ono što uvek krasi Watch GT seriju satova kompanije Huawei, zajedno sa dobrim dizajnom. 

Ovaj put, Watch GT 3 je osvežen elegantnim dizajnom koji podrazumeva funkcionalnu krunu. Ovo je prvi put da jedan Watch GT sat ima krunu. Prilikom rotiranja krune se uvećava ili umanjuje prikaz svih dostupnih aplikacija. Takođe, rotiranje krune može biti zgodan način za kretanje niz ili uz ekran koji prikazuje neku aplikaciju tj neke informacije. Ispod krune se nalazi taster koji pokreće sve dospune trening režime.



Huawei Watch GT 3 je tanak svega 11 mm, a teži 42 grama, dok ženska verzija ima 35 grama i tanka je 10mm. Naravno, pozive je moguće prihvatiti preko Huawei Watch GT 3 satova, a zahvaljujući brzim odgovorima, možete odgovoriti na SMS poruke. Te brze odgovre možete prilagoditi putem Huawei Helath aplikacija.

Takođe, novitet je to što Huawei Watch GT 3 podržava instaliranje aplikacija trećeg lica, ali ne direktno sa sata, već preko telefona, iz Huawei Helath aplikacije. Tu je i novi Healthy Living sistem tj. aplikacija koja vas podstiče na aktivnosti kako biste se osećali svežije i zdravije.



Osim novih Huawei Watch GT 3 satova, predstavljeni su i novi Huawei MateView GT monitori i novi MateBook 14s laptop. U pitanju je premium, poslovni laptop sa ekranom čiji je odnos slike 4/3. Ovaj put, ekran Huawei MateBook 14s laptopa je osetljiv na dodir i ima 90 Hz stopu osvežavanja.

Ekran podržava do 10 dodira u isto vreme, a može dostići oko 400 niti svetline tj. jačine pozadinskog osvetljenja. Prikaz slike je stvarno kvalitetan, a 2.5K rezolucija garantuje maksimalnu oštrinu.

Huawei MateBook 14s dolazi sa unapređenom tastaturom koja ima pozadinsko osvetljenje za prijatnije i preciznije kuckanje tokom noći. A u tom donjem delu laptop-a se krije čak 4 zvučnika za što kvalitetniju reprodukciju tona.

Tu je i 720p web kamera koja zajedno sa 4 mikrofona može obezbediti odlične video pozive. Zahvaljujući toj kameri, otključavanje Huawei MateBook 14s laptop-a je moguće skeniranjem lica, ali i uz pomoć posvećenog čitača otiska prstiju koji se nalazi iznad tastature. Za brz i stabilan internet zadužen je najnoviji WiFi 6 modul.

Moguće je birati između i5 i i7 Intel Evo procesora, 11 generacije, sa 8 ili 16 GB RAM-a i 512 ili 1TB NVMe memorije za skladištenje podataka. Sve do sada pomenuto napaja baterija kapaciteta 60 watčasova a uz laptop dolazi superbrzi punjač koji može da isporuči maksimalno 90 wati.

Tokom predstavljanja novih uređaja igrali smo i igrice na najnovijem Huawei MateView GT zakrivljenom monitoru, dijagonale 34 inča. U pitanju je Gaming monitor, 3K rezolucije, sa stopom osvežavanja slike od 165 Hz.

Postoje 2 verzije Huawei MateView GT monitora, jedan je dijagonale 34 inča, sa 3k rezolucijom, a druga je dijagonale 27 inča, sa 2.5k rezolucijom. Veća dijagonala ima soundbar, a podržava HDR. To su najglavnije razlike.

Huawei MateView GT koji smo mi probali ima sjajan prikaz slike, sa preko milijardu boja. Uz sve to dolazi i sjajan stereo sound bar koji poseduje 2 zvučnika od 5 wati. Soundbar se može kontrolisati dodirom na kapacitativnu traku, koja između svetli tj. može reprodukovati nekoliko RGB efekata. 

Super je i to što MateView GT ima 2 integrisana mikrofona. Na poleđini Huawei MateView GT monitora se nalazi jedan USB Tip C konektor za napajanje, 2 HDMI konektora, 1 Display Port, 1 USB Tip C i 1 Audio konektor.

Sve do sada navedeno garantuje uzbudljivo gaming iskustvo koje smo mi mogli samo da načnemo tokom naše posete hotelu Crni Vrh i samom predstavljanju svih ovih uređaja.

Naravno, iskoristili smo priliku da prošetamo po planini Divčibare i tako se upoznamo sa njenim prirodnim lepotama. Tokom te šetnje smo aktivirali jeda od 100 dostupnih režima na Huawei Watch GT 3 sata kako bi pratili rad našeg srca, zasićenosti kiseonika u krvi, ali i sve ostale parametre. 

Ono što nam se baš dopalo je što Huawei Watch GT 3 nakon završene aktivnosti prikazuje i mapu sa putanjom do početne tačke. Mi smo imali vodiča pa to nije bilo preko potrebno, ali ako planinarite nekim divljim rutama, ona ovo može biti vrlo korisno.

Cene svih pomenutih uređaja su sledeće:

Huawei Watch GT 3, veličine 46mm sa metalnom narukvicom je 47999 dinara, a sa kožnom narukvicom je 38999 dinara. Ženska verzija Huawei Watch GT 3 sata tj. veličine 42mm, sa metalnom narukvicom je 43999 dinara, a sa kožnom je 38999 dinara. Huawei MateBook 14s ima cenu od 169999 dinara. A što se monitora tiče, Huawei MateView GT, dijagonale 34 inča, košta 71999 dinara, a MateView GT, dijagonale 27 inča je 46999 dinara.

Kupovinu možete obaviti u zvaničnom Huawei šopu ili na priloženom linku: Zvanična Huawei Prodavnica