Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Realme "šampioni" dostupni u Srbiji: Realme 10 i Realme C55 (VIDEO)

Realme "šampioni" dostupni u Srbiji: Realme 10 i Realme C55 (VIDEO)

U Srbiji su sada i zvanično dostupni novi Realme 10 i Realme C55. Evo koje su njihove ključne karakteristike i koja im je cena. 

 

Proleće nije moglo bolje da počne! Realme je 22. marta, u Beogradu, zvanično lansirao nove Realme 10 i C55 modele. 

 



Dakle, šampioni u svojoj klasi, kako ih Realme naziva, se od danas, mogu kupiti i kod nas preko mrežnih operatera ili u prodavnicama. 

Na prezentaciji ovih telefona, kojoj su prisustvovali brojni mediji i partneri, imalil smo prilike da saznamo nešto više o njima, ali i o tome koji su ciljevi Realme kompanije. 

Pre svega, Realme želi da ponudi najviše za što manje novca i tako kompromis svede na nešto što korisnicima neće praviti problem. Shodno tome, Realme 10 model uspeva da u svom cenovnom rangu ponudi AMOLED ekran koji ima stopu osvežavanja od 90 Hz što je za svaku pohvalu. 



Takođe, ekran može dospeti i do neverovatnih 1000 niti osvetljenja što garantuje dobru vidljivost i u uslovnima jake sunčeve svetlosti. Ekran ima Corning Gorilla Glas pete generacije što umanjuje šanse da se staklo polomi ili ogrebe. 

Pored sjajnog ekrana koji je definitivno jedan od većih aduta, Realme 10 dolazi sa velikom baterijom od 5000 mAh časova koja se od 0 do 50% može napuniti za nekih pola sata zahvaljujući sistemu brzog punjenja i punjaču od 30W koji dolazi uz telefon. 



Realme 10 pokreće MediaTek Helio G99 čipset, u kombinaciji sa 128 GB inerne memorije i čak 8 GB RAM-a koji se softverski može proširiti do neverovatnih 16 GB. 

Ove specifikacije bi trebalo da isporuče vrlo odazivne performanse pri svakodnevnom korišćenju telefona, a uz Mali G57 grafički čip se može računati i na pristojno gaming iskustvo.



Osim što je Realme 10 vrlo sposoban telefon, on i izgleda primamljivo. Izrada mu je plastična, ali čvrsta. Zadnja površina je glatka, ali ako bolje pogledate, izgleda kao brušeno staklo.

Realme 10 telefon

Ram Realme 10 telefona je takođe plastičan. On nije zaobljen, već ravan, što je u skladu sa tekućim dizajnerskim trendovima. Iako telefon ima AMOLED ekran, čitač otiska prstiju nije ispod njega, već je integrisan u okviru tastera za zaključavanje tj. otključavanje telefona. 

Na dnu Realme 10 telefona boravi 3.5 mm audio izlaz, USB Tip C konektor i zvučnik koji može biti pojačan do 200% zahvaljujući UltraBoom softverskom rešenju.

Zadnja kemera Realme 10 telefona je rezolucije 50 MPx i ona koristi Samsung JN1 senzor za koji se pokazalo da u dobrim i solidnim okolnostima osvetljenja, može da napravi vrlo zanimljive fotografije. A za noćno fotkanje je tu noćni režim koji koristi “ProLight” tehnologiju kako bi se postili najbolji rezultati pri okidanju.

Prednja selfie kamere je rezolucije 16 MPx i ona je smeštena ili bolje reći urezana u levi ugao ekrana. Realme 10 košta svega 32999 dinara i dolazi sa 3. godine garancije.

Ništa manje uzbudljiv je i Realme C55 telefon. U pitanju je povoljniji model sa vrlo kompetentnim karakteristikama.

On dolazi sa prostranim LCD ekranom dijagonale 6.7 inča, čija je stopa osvežavanja takođe 90 Hz. Prednja selfie kamera rezolucije 8 MPx je centralno pozicionirana i to ne slučajno. Naime, Realme C55 dolazi sa prvom Android mini kapsulom koja zapravo animira tu punch hole kameru tako što pored nje prikazuje određena obaveštenja. Dakle, odmah pored kamere će se na jedan stilizovan način prikazati obaveštenja koja se tiču vaših svakodnevnih aktivnosti.

Zadnja kamera je 64 MPx, a uparena je sa monohromatskim senzorom rezolucije 2 MPx. Ove kamere bi uz “ProLight“ tehnologiju trebalo da isporuče vrlo dobre performanse tj. da okinu fotografije koje su izvan ovog cenovnog segmenta telefona.

Realme C55 dolazi sa čak 256 GB interne memorije. Koristi Helio G88 osmojezgarni čipset uz 8 GB RAM-a koji može biti softverski proširen do 16 GB-a.

Sam diziajn telefona je vrlo interesantan. Zadnja površina deluje kao brušeni alluminijum, iako se radi o plastici. Tačnije, ceo telefon je sačinjen od plastike. To ga čini vrlo laganim i tankim pa tako u struku ima svega 7.89mm.

Jedan od noviteta je NFC 360 i to praktično znači da je domet ovog senzora dupliran. Čitač otiska prstiju je na desnom boku telefona, odmah ispod tastera za kontrolu tona telefona. 

Baterija Realme C55 telefona je kapaciteta 5000 mAh. Od 0 do 100% napunjenosti baterije se dolazi za nekih sat vremena punjenja ukoliko se koristi punjač od 33W koji dolazi uz telefon. Ova tehnologija superbrzog punjenja se naziva SUPERVOC.

Realme C55 košta 26999 dinara, a obzirom šta nudi po ovoj ceni, nije ni čudno to što je Realme trenutno najbrže rastući brend pametnih telefona na svetu.