Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da brže i lakše koristite Chrome na Android uređajima! (VIDEO)

Evo kako da brže i lakše koristite Chrome na Android uređajima! (VIDEO)

Chrome Pie je vrhunski dodatak za Google Chrome koji uveliko olakšava surfovanje internetom! Pogledajte kako da ge instalirate!

Malo je Android korisnika koji ne koriste Google Chrome internet pregledač, zar ne? Razlog tome je teška integracija sa samom Android platformom ali i Google Chrome internet pregledačom na desktop računarima.

 



Za razliku od računara, na telefonima je korišćenje Google Chroma internet pregledača malo teže i neprijatnije. Kada kažemo “neprijatnije” to podrzumeva korišćenje sa dve ruke u svakom momentu. Uvek se dešava da treba nešto odraditi ili dodirnuti što nije na dohvat prsta.

Da budemo malo jasniji, kada govorimo o nezgodnom korišćenju internet pregledača ne mislimo samo na Google Chrome, već na sve dostuopne. To što sada govorimo o Google Chrome internet pregledaču to je zato što on podržava ekstenziju koja će vam olakšati surfovanje internetom na Android uzređajima.

Da li ste čili za Xposed Installer? Ako nas pratite onda sigurno jeste! Mi smo pisali o tome šta on može i kako se instalira. Znajući da Xposed moduli mogu mnogo, švrljali smo malo po netu i nahvatali modul koji nas je oduševio! Radi se o “Chrome Pie” modulu koji pruža dodatne, neophodne opcije i skraćenice za google Chrome internet pregledač tokom surfovanja internetom.

Chrome Pie je praktično proširivi panel sa opcijama do kojeg se dolazi prevlačenjem prsta sa leve ili desne ivice ekrana prema sredini dok ste u Google Chrome internet pregledaču. To, šta će se naći na panelu možete sami podesiti po vašoj želji.

Chrome Pie sadrži preko 30 funkcija uključujući navigacione tastere za:

  • Korak unazad
  • Korak unapred
  • Novi prozor
  • Ukloni prozor
  • Novi inkognito prozor

 



Tu su i neke skraćenice poput:

  • Obeleživači
  • Istorija
  • Sačuvaj stranicu
  • Zahtevaj desktop sajt
  • Pronađi na stranici

 

Kako bi Chrome Pie bio jedan kompletan “pomoćnik” tokom surfovanja tu su i sledeće opcije:

  • Podeli
  • Direktno idi na vrh ili dno stranice
  • Režim prikazivanj preko celog ekrana
  • Pretraga glasom
  • Kretanje na sledeći ili prethodni otvoreni prozor

 



Dopada nam se to što se može modifikovati izgled i aktiviranje samog Chrome Pie iskakajućeg panela. U okviru podešavanja možete pronaći opcije za modifikovanje željenog prostora sa kog se može startovati Chrome Pie pa tako možete smanjiti ili uveličati regiju ekrana sa kog želite da startujete Chrome Pie. Tu je i opcija za smanjivanje ili uveličavanje samog Chrome Pie Iskakajućeg panela. Jedna jako lepa mogućnost Chrome Pie panela je to što se može prilagođavati šemi boja sajta kojeg posećujete. ako recimo posetite sajt gde prevlađuje plava boja onda će panel biti plave boje.

Kako instalirati Chrome Pie

1. Da bi ste mogli da instalirate Chrome Pie neophodno je da imate Xposed Installer. Ako niste do sada to obavili na priloženom linku imate detljano upustvo koje će vam biti op pomoći:

>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 4.0 i iznad! <<



2. Preuzmite Modul sa priloženog linka:

>> Chrome Pie <<

3. Instlirajte Chrome Pie modul. Da bi modul radi bez grešaka neophodno je da bude instaliran na memoriju telefona.

4. Aktivirajte modul u Xposed Instller aplikaciji.

5. Restartujte telefon.

6. Otvorite ChromePie aplikaciju i podesite je.

7. Otvorite Google Chrome i uživajte uz Chrome Pie dodatak

Pogledajte vido koji će vam sve mnogo više pojasniti. U video prilogu takođe možete pogledati kako se podešava Chrome Pie:

Nadamo se da vam se ovaj modul dopada i da će vam biti od koristi. Kao što smo obećali u jedom od naših tekstova, malo više ćemo se baviti modulima u buduće zato nas pratite na našoj Facebook stranici, kao i na Google+, Twitter i YouTube nalozima.

Facebook / PametniTelefoni.rs

Google+ / PametniTelefoni.rs

Twitter / PametniTelefoni.rs

YouTube / PametniTelefoni.rs

Ako do sada niste pročitali naše uputstvo kako da uz pomoć modula omogućite YouTube aplikaciji da radi u pozadini dok vi igrate igrice ili radite nešto drugo na Android uređaju, onda pogledajte uputstvo na priloženom linku:

>> Kako u pozadini slušati muziku sa YouTube aplikacije na Android telefonu! <<