Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Apple je predstavio novi iPad koji je znatno povoljniji!

Apple je predstavio novi iPad koji je znatno povoljniji!

Apple je predstavio novi iPad čija cena nije tako visoka kao što obično biva. Pogledajte šta on donosi, koju su mu karakteristike i cena...

Novi iPad ima ekran dijagonale 9.7 inča, a košta 329$. U poređenju sa iPad Pro koji takođe ima ekran 9.7 inča, ova cena nije visoka. Tačnije, za 260 dolara je niža… Osim toga, ove ostalih promena…

 



Novi iPad dolazi sa cenom od 329$ za model sa 32 GB interne memorije. Model sa slotom za SIM karticu će koštati 459$. Dolazi u srebrnoj, zlatnoj i sivoj boji, a već je dostupan za kupovinu.

Jedna od najglavnijih razlika između povoljnijeg i skupljeg iPad modela je nekompatabilnost sa Apple stylus olovkom. Dakle, iPad Pro može da radi sa Apple stylus olovkom, dok novi iPad ne može.

Sledeća razlika se ogleda u čipsetu. Novi iPad ima A9 čipest koji se prvi put pojavio na iPhone uređajima 2015 godine, dok iPad Pro koristi A9X čipset. Ali, kada uporedimo novi iPad sa iPad Air 2, on ima brži čipset. Izgleda da je Apple za novi iPad odustao od Air imenovanja i učinio ga povoljnijim. Takođe, ekran novog iPad od 9.7 inča je znatno svetliji.

iPad je svetski najpopularniji tablet” rekao je Phil Schiller, direktor marketinga, i dodao “korisnici vole velike 9.7 inče ekrane putem kojih mogu gledati sve, počevši od TV emisija, filmova, pa sve do surfovanja internetom, FaceTime pozivanja i pregleda fotografija. Sada je njihov omiljeni tablet još povoljniji.

Apple je takođe oborio cenu za iPad Mini 4 tablet koji ima ekran dijagonale 7.9 inča.