Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako izgleda Androd za nosive uređaje?

Kako izgleda Androd za nosive uređaje?

Da li ste se zapitali kako funkcioniše Android na pametnim satovima, naočarima ili u automobilima? Uz razvoj pametne nosive tehnologije stigao je i Android wear! Pogledajte kako izgleda i šta sve donosi ovaj android.

Već sada na tržištu postoji mnogo pametnih uređaja koji su nosivi. Recimo pametni satovi koji su postali hit, takođe naočare Google Glass ili automobili kojima asistira Android. Neki od najpopularnijih uređaja koji rade na Android wear operativnom sistemu su motorolin sat Moto 360 i sat iz kompanije LG, LG Watch

>> Huawei je predstavio svoj novi pametni sat koji će definitivno osvojiti svet! <<



Google je još u martu 2014 najavio ovu platformu i na svom sajtu predstavio skicu onoga na čemu rade. Ujedno su tada zamolili sve programere da razvijaju aplikacije za ovu platformu kako bi korisnici mogli da uživaju u raznim aplikacijama u samom početku. I ono što smo videli na dosadašnjim nosivim uređajima Android wear je impresivan! 

>> Pojavio se Huawei sat i njegova cena na nekoliko različitih web prodavnica. <<

Uređaji koje pokreće Android wear mogu da primaju obaveštenja od bilo koje Android aplikacije, a mnogo aplikacija postoje na Android wear koje se fluidno sihronizuju i povezuju sa svim Android uređajima. Govoreći "OK Google" u mogućnosti ste da iskoristite maksimum Google now govornog sistema, a da pritom ne budete uskraćeni užitka koji imate na bilo kom drugom Android uređaju! Govorećim komandama možete surfovati internetom, da odgovorite na poruku, da nađete željeno odredište i još mnogo toga. Kako bi vam sve bilo mnogo jasnije pogledajte video.

Takođe nosivi android uređaji će veliki zanačaj dati fitnesu i ne bi nas čudilo da u budućnosti naiđemo na pregršt fitnes aplikacija. Za sada postoji dobar broj takvih ali opet nisu preplavili Google prodavnicu.

Korisnički izgled (UI)

Korisnički izgled je baziran na "Context Stram" i "Cue Card"  sistemima prikaza informacija i kretanja kroz sam interfejs.



Context Stream

Prvo što ćete moći da primetite jeste vertikalna lista kartica koje vam pokazuju obaveštenja i ostale korisne informacije na način sličan sistemu Google Now. Takođe treba pomenuti da svaka od ovih kartica ima dodatnu stranicu informacija kojoj možete pristupiti prevlačenjem prsta horizontalno, uključujući i taster u okviru kartice ili stranice na kojoj možete dodirom da odgovorite na određena obaveštenja i slično.

Cue Card

Do Cue Card dolazite prostim izgovorm "OK Google" ili dodirom na "G" ikonu na početnom ekranu. Odavde ili možete da izgovorite željenu komandu ili da pretražite operaciju u listi komandi koje su ponuđene. U listi imate niz nekih korisnih operacija koje sadrže navigaciju, alarm, poruke, beleške i još mnogo toga. Takođe imate mogućnost da dodirom na neku od ponuđenih operacija izaberete podrazumevanu aplikaciju koja ne mora biti sistemska.

Potencijal

Veruje se da će svaka osoba za 5 godina na svojoj ruci nositi uslovno rečeno "sve što joj treba". Lekara, sekretaricu, telefon, bioskop i još mnogo, mnogo toga! Opet, budućnost nas uvek iznenadi i donese nam nešto što nikad nismo očekivali ili slutili.



>> Ovo je perfektno okrugli telefon! Ne, sačekajte, ovo je pametni džepni sat! <<