Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

BLOCK lansirao prvi modularni pametni sat!

BLOCK lansirao prvi modularni pametni sat!

Prvi pametni sat kojeg je moguće sklopiti prema preferencama kupca je upravo postao dostupan za kupovinu po ceni od 259$.

BLOCK je predstavio svoj koncept modularnog pametnog sata još 2015 godine kada je na Kickstarter-u sakupio oko 1.6 miliona dolara! Novac je bio skupljen za vrlo kratko vreme, a sat nije lansiran sve do dana današnjeg. Toliko su često odlagali lansiranje da su mnogi posumnjali u to da će ga uopšte i biti.

 



Mi smo već pisali detaljan članak o BLOCK modularnom pametnom satu još kada je kampanja bila u toku. Ukoliko želite da pročitate više o tome kako BLOCK funkcioniše i šta sve donosu, posetite priloženi link:

>> Blocks je prvi modularni pametni sat! (VIDEO) <<

Nakon dugog čekanja, kompanija je konačno spremna da lansira svoj modularni pametni sat po ceni od 259$. Kupovinu je moguće obaviti direktno na njihovom satju: www.chooseblocks.com

Na prvi pogled, BLOCK pametni sat izgleda vrlo slično LG Watch satu. On jednostavnog dizajna, ali ne i dosadnog. Metalno kućište sata uokviruje “Always On” ekran, dijagonale 1.39 inča. Staklo koje prekriva ekran premazano zaštitom koje sprečava odsjaj i slabu vidljivost. Što se ostalih komponenti tiče, tu je četvorojezgarni MediaTek procesor, 512 MB RAM-a, 4 GB interne memorije i baterija kapaciteta 350 mAh. Sat sadrži mikrofon i integrisani zvučnik takođe. Što se operativnog sistema tiče, pokreće ga Android Oreo.

Kao što vidite, sve je prilično prosečno, zar ne? Ono što ovaj sat čini posebnim je zapravo ono što možete naknadno da kupite. Budući da je ovo ipak modularni pametni sat, BLOCK je pripremio nekoliko dodataka koji se mogu dokupiti za sat.



Primera radi, možete dokupiti modul koji će meriti vlažnost vazduha, temeperaturu, pritisak u vazduhu i slično. Tu su i moduli koji nude GPS, LED lampu, senzor koji prati rad srca, ekstra bateriju, itd.

Ono što ovaj sat čini posebnim je upravo ta mogućnost da korisnik sam izabere koje karakteristike tj. funkcije želi. Samim tim, korisnik može da se odluči za kombinaciju koja uključuje čitač otiska prstiju, modul koji omogućava kontrole sata pomoću gestura, modul kojim ima skraćenice za određene aplikacije. Ovo svakako nešto drugačije u odnosu na ostale pametne satove, a pritom dizajnerski veoma slično i poznato.

Dakle, sam sat košta 259$, a dadaci po 35$. Iako sve zvučni veoma zanimljivo to ne znači da će BLOCK uspeti da ispuni svoju misiju. Tržište često zna da bude vrlo kontradiktorno od onog što se u analazima pokaže. Vrlo lako može biti da će BLOCK pametni sat biti pravi hit, ali i potpun promašaj!



>> Huawei je zvanično predstavio novi Watch 2 pametni sat! (VIDEO) [MWC 2017] <<

>> Ovo je Huawei Watch! Elegantan i moderan pametan sat sa odličnim ekranom! (VIDEO) <<

>> Evo koji će pametni satovi dobiti nadogradnju na Android Wear 2 <<