Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako čuti vremensku prognozu pomoću alarma na telefonu?

Kako čuti vremensku prognozu pomoću alarma na telefonu?

Evo kako da podesite Google pomoćnika (eng. google assistant). da vam pročita tj. izgovori vremensku prognozu kada se aktivira alarm. 

Na svakoj platformi postoje hiljade vremenskih aplikacija koje mogu brzo deliti predstojeću prognozu vaše lokacije. Ako ujutro prvo proverite vreme, možete da koristite aplikaciju "Google sat" da biste čuli prognozu uz alarm. 

 



Ova funkcija je moguća sa aplikacijom Google Sat i Google Pomoćnik. Kada se alarm oglasi, aktiviraće rutinu koja čita dnevnu vremensku prognozu.

>> Google Sat - Play Store <<

  1. Da biste započeli, otvorite aplikaciju Google Sat na Android pametnom telefonu ili tabletu i dodirnite dugme „+“ da biste kreirali alarm.

    tap the big plus icon

  1. Zatim odaberite vreme za aktiviranje alarma, a potom dodirnite „OK“.

    pick a time and tap OK

  1. Kada ste odabrali vreme, postoji nekoliko dodatnih opcija za alarm. Možete da odaberete kojim danima da se ponavlja, da odaberete zvuk alarma itd. Ono što tražimo je dugme „+“ pored „Google Assistant Routine“.

    add a google assistant routine

  1. Otvoriće se ekran za kreiranje rutina Google pomoćnika sa nekoliko unapred pripremljenih opcija. Prva je „Tell me about weather“, što je upravo ono što želimo.

    google assistant routine



  1. Dole ćete videti i nekoliko drugih. Ako želite da uklonite bilo koju od ovih radnji ili promenite redosled kojim će se iszogvarati, dodirnite ikonu olovke u gornjem desnom uglu.

    tap the pencil icon to edit the actions

  1. Sada možete da izbrišete nepotrebne radnje dodirivanjem ikone kante za smeće. Izaberite „Done“ kada završite.

    save the routine

  1. Zatim sačuvajte rutinu da biste je potvrdili.

    save the routine

  1. Na kraju, pojaviće vam se poruka koja će vas pitati da li želite da dozvolite Google pomoćniku da izvršava ove radnje dok je ekran zaključan. Dodirnite „Allow“.

    allow on the lock screen



Rutina Google pomoćnika sada je omogućena. Ako želite da uklonite rutinu iz alarma, jednostavno dodirnite dugme „-“.

how to disable the routine

To je to! Vremenska prognoza za taj dan biće pročitana nakon što se alarm oglasi. Imajte na umu da Google pomoćnik za sada ne podržava govor na Srpskom jeziku, tako da ćete morati da se zadovoljite Engleskim ili nekim od drugih stranih jezika.