Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako da koristite telefon ili tablet kao drugi monitor za računar?

Kako da koristite telefon ili tablet kao drugi monitor za računar?

Evo kako da bežično podesite svoj Android telefon ili tablet kao sekundarni monitor za vaš Windows računar! Sve se obavlja brzo i pomoću "Spacedesk" aplikacije tj. programa.

Ako trebate izvesti hardcore multitasking na svom Windows računaru, drugi monitor može biti od velike pomoći. Ako odlučite da "proširite" radnu površinu Windows-a preko postavki dvostrukog monitora, to je kao da imate dva računara jedan pored drugog, a svaki ekran dobija svoj skup prozora i programa koji se mogu istovremeno otvarati. Ali drugi monitor može biti prilično skup, a baš i nije prenosiv, ukoliko imate potrebu da ga koristite sa vašim laptopom.

 Tu se pojavljuje Spacedesk. To je softver koji vam omogućava da bilo koji Android uređaj lako pretvorite u drugi ekran za radnu površinu operativnog sistema Windows. Štaviše, radi preko Wi-Fi mreže, što znači da nema neurednih žica, tako da ćete uvek biti na jedan dodir od dualnih Windows monitora gde god se nalazili.

Instalirajte Spacedesk na svoj PC

Prvo, moraće ćete da instalirate upravljačke programe za Spacedesk na vaš Windows PC. Preuzmite odgovarajuću verziju sa linka ispod, u zavisnosti od toga da li koristite 32-bitni ili 64-bitni Windows.

>> Preuzmite instalacijsku datoteku Spacedesk (.msi) za 32-bitni ili 64-bitni Windows <<

Zatim, samo pokrenite instalaciju, a zatim sledite uputstva za instalaciju Spacedesk-a na svoj PC. Kada je instalacija završena, obavezno ponovo pokrenite računar kako bi novi upravljački programi postali aktivni.Instalirajte Spacedesk na svoj Android uređaj

Sada kada ste se pobrinuli za Windows, sledeća stvar koju trebate učiniti je da instalirate Spacedesk na svoj Android uređaj.

>> Besplatno instalirajte Spacedesk iz Google Play trgovine <<

Povežite telefon sa računarom

Sa obe instalirane aplikacije, korištenje Spacedeska je neverovatno jednostavno. Prvo proverite je li vaš Android uređaj povezan na istu Wi-Fi mrežu kao i vaš PC, a zatim jednostavno otvorite aplikaciju Spacedesk na telefonu ili tabletu. Aplikacija bi trebala automatski otkriti vaš računar, tako da u većini slučajeva sve što trebate je dodirnuti "Poveži" da pokrenete stvari.Međutim, ako se vaš računar ne pronađe automatski, moraćete ukloniti oznaku iz polja pored "Auto Network Search", a zatim ručno unijeti lokalnu IP adresu računara. Ako ne znate svoju lokalnu IP adresu, jednostavno idite na ovu vezu, a zatim kopirajte broj na vrhu plavog okvira. Kada završite unos IP adrese, dodirnite "Connect" da pokrenete povezivanje.

Koristite svoj telefon ili tablet kao drugi bežični ekran

U roku od nekoliko sekundi nakon što dodirnete "Connect" u aplikaciji za Android, računar će se oglasiti zvučnim signalom kao da ste upravo priključili novi deo hardvera. Otprilike u to vreme, radna površina Windows-a pojaviće se na vašem Android uređaju, pa ćete videti savršenu kopiju svega što se događa na vašem računaru u realnom vremenu.Ako svoj Android uređaj želite koristiti kao drugu radnu površinu, umesto da samo preslikate svoj primarni ekran, kliknite desnim tasterom miša bilo koji prazan prostor na radnoj površini Windows, a zatim odaberite "Postavke ekrana". Odavde pomoću padajućeg menija pri dnu prozora odaberite "Proširi ove ekrane", a zatim kliknite "zadrži promene". Sada ćete moći da obavljate više zadataka kao da imate stvarno podešavanje dualnog monitora, a svaka "radna površina" može imati svoj vlastiti skup prozora i programa otvorenih.