Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Apple je održao konferenciju na kojoj je predstavio nekoliko zanimljivih proizvoda!

Apple je održao konferenciju na kojoj je predstavio nekoliko zanimljivih proizvoda!

Apple je juče u San Francisku održao konferenciju gde je predstavio nekoliko inovativnih proizvoda.

Prvo je predstavljen Apple TV, tj novosti vezane za ovaj uređaj. Iako nije bilo hardverskih unapređenja ili promena Apple TV uređaja, Apple je snizio cenu na 69$ gde je najavio da će Apple TV biti ekskluzivni partner koji će lansirati HBO Now. Ovo znači da će korisnici Apple TV-a za 15$ mesečno imati pre svih pristup HBO-u tri meseca ranije.



Zatim je na scenu stupila ResearchKit platforma koja će iPhone pretvoriti u alatku za dijagnozu zdravsvenog stanja korisnika. Sa partnerima poput Standford bolnica, Apple će nuditi aplikacije koje će obavljati određenu razmenu zdravstvenih informacijama o bolestima kao što je astma, parkinsova bolest i slično.

Ono što je sve oduševilo na ovoj koferenciji je novi redefinisani MacBook. Znači ne radi se o MacBook Air, niti o MacBook Pro već samo o novom MacBook-u. Zapravo u pitanju je MacBook sa Retina ekranom dijagonale 12 Inča, sa jednim 3.5 mm izlazom i jednim jedinim USB C portom.

Šta je USB C port i koje su njegove prednosti u odnosu na ostale portove?

Razlog tome je želja da se debljina ovog MacBook-a snizi na minimum koji iznosi neverovatnih 13 mm. Ovo znači da u ovom MacBook-u nije obična baterija, nije običan USB port, nije običan touchpad, dakle ništa nije klasično već je sve na jedan inovativan način spakovano i bukvalnoi se o svakoj komponenti, ćošku, ivici, tj. o svemu mislilo. Touchpad je potpuno redefinisan i sada on ima nekih novih zanimljivih funkcija. On ispod sebe ima male motorčiće koje simuliraju vibraciju i na taj način pruža lažan osećaj klika. Ne samo to, novi touchpad oseća jačinu pritiska što korisnicima pruža celu paletu novih mogućnosti. Cena ovog MacBook-a biće 1299$. Njegove karakteristike su:

  • Retina ekran 12 Inča
  • Intel M Dual Core 1.1 GHz
  • Intel HD Graphic 5300
  • 8 GB RAM
  • 256 GB SSD




I konačno nakon dužeg vremenskog preioda koji smo proveli čekajući, čak od septembra, Apple Watch se pojavio. Cena Apple Watch-a će varirati u odnosu na model, ali ona se može kretati od 549 do 10000 dolara! Na konferenciji smo mogli da svedočimo nekim zanimljivim funkcijama sata o kojima ćemo narednih dana govoriti. Za sada znamo da će se sat sinhronizovati samo sa iPhone uređajima.


Vše informacija o Apple Watch-u i to kako ga mi vidimo iz našeg ugla moćićete da pročitate narednih dana zato budite uz nas i pratite naš portal.