Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 9 Pie sa One UI na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ telefone?

Kako instalirati Android 9 Pie sa One UI na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ telefone?

Evo kako da nadogradite Galaxy S9 ili Galaxy S9+ na Android 9 Pie BETA verziju koja koristi najnoviji One UI.

Samsung je nedavno lansirao One UI BETA program koji podrazumeva Android 9 Pie za određene Galaxy S i Galaxy Note telefone. 

 Znate i sami da su ranije Samsung telefoni imali TouchWiz korisnički izgled, pa posle Samsung Experience. Uz Android 9 Pie će ovaj put stići novi, navodno pojednostavljeniji korisnički izgled koji će nositi naziv One UI.

>> One UI je novi korisnički izgled Samsung telefona! <<

Zahvaljujući programeru koji se na XDAdevelopers.com forumu potpisuje kao “SoLdieR9312” mi danas možemo da instaliramo Android 9 Pie firmware putem Odin alatke na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ telefone. Evo korak po korak procedure:

Kako instalirati Android 9 Pie na Galaxy S9 ili Galaxy S9+ telefone? [Exynos]

*Napomena

Ovaj proces će narušiti garanciju telefona. Takođe, ukoliko nešto ne uradite kako treba, postoje šanse da softwerski pokvarite telefon. Portal PametniTelefoni.rs se odriče svih odgovornosti.

1. Prvo sa priloženog linka preuzmite Odin alatku:>> Odin v3.13.1 <<

2. Sa priloženog linka preuzmite i BRJ6 firmware koji treba da instalirate preko Odin alatke (obavezan je):

>> Android 8 Oreo za Galaxy S9 <<

>> Android 8 Oreo za Galaxy S9+ <<3.  Zatim sa priloženog linka preuzmite ZRKA firmware koji se može instalirati preko BRJ6 verzije:

>> Android 9 Pie za Galaxy S9 <<

>> Android 9 Pie za Galaxy S9+ <<4. Prebacite Android 9 Pie nadogradnju na MicroSD karticu. Ona bi trebalo da bude imenovana na sledeći način:

Galaxy S9 |  update_G960F_BRJ6_to_ZRKA .zip

Galaxy S9+ | update_G965F_BRJ6_to_ZRKA .zip

5. Otpakujte preuzetu BRJ6 (Android 8 Oreo) datoteku.

6. Pokrenite Odin alatku.

7. Odin alatka ima pet tastera, od kojih ćete vi koristiti tastere BL, AP, CP, CSC. Jednostavno kliknite na prvi taster, izaberite odgovarajuću datoteku i isto to uradite za ostala tri tastera.

8. Prebacite telefon u “download” režim istovremenim pritiskom na tastere za uključivanje telefona, za utišavanje tona i Bixby taster.

9. Pre nego što kliknete na start, imajte na umu da će ovaj proces formatirati vaš telefon. Ako je to ok za vas, onda kliknite na taster “Start”.

10. Nakon instaliranja BRJ6 firmware-a, telefon će se restartovati i iznova pokrenuti Android.

11. Sada prebacite vaš telefon u fabrički recovery istovremenim pritiskom na tastere za pojačavanje tona, uključivanje telefona i Bixby taster.

12. Iz fabričkog recovery-a flešujte “update_G965F_BRJ6_to_ZRKA .zip” datoteku i tako nadogradite Galaxy S9 / S9+ na Android 9 Pie sa One UI korisničkim izgledom.