Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati CWM Recovery na HTC Desire 620g?

Kako instalirati CWM Recovery na HTC Desire 620g?

Evo kako da instalirate CWM Recovery na vašem HTC Desire 620g telefonu! Veoma je jednostavno sve dok imate sve neophodne datoteke.

HTC Desire 620g je relativno nov telefon. On je star svega godinu dana. To sve vlasnike ovog telefona navodi na razmišljanje da je za godinu dana sigurno napravljen dobar krug programera koji su razvili root, CWM, TWRP recovery, CustomROM-ove, itd. Ipak ne treba dići ruke od njega tek tako. Opet Desire 620g ima solidne karakteristike. MT6592 osmojezgrani procesor, takta 1.7 GHz, Cortex A7 i 1 GB RAM-a je sasvim dovoljno da telefon radi fluidno.

U suštini on radi super na svom zvaničnom operativnom sistemu, međutim on je malo zastareo. Poslednja verzija Android-a, koji je izašao za HTC Desire 620g DualSIM, je 4.4.2. Da bi korisnik mogao bilo šta da uradi povodom menjanja ili modifikovanja Android-a na ovom telefonu, potrebno je da je on bude root-ovan i da ima custom recovery, po mogućstvu CWM recovery.



Srećom, nekoliko programera se potrudilo da to obezbedi za HTC Desire 620g DualSIM. Mi ćemo vam danas pokazati kako da instalirate CWM Recovery. Evo šta je potrebno da uradite:

*Odricanje odgovornosti

Napominjemo da postoji rizik da telefon bude pokvaren ukoliko se negde pogreši ili loše isprati uputstvo. Budući da mi nismo tvorci CWM recovery datoteke ili bilo čega drugog vezano za HTC Desire 620g, odričemo se svih odgovornosti. Sve što smo do zada pisali o HTC Desire 620g smo lično probali tako da su šanse da nešto krene naopako veoma male.

*Napomena

Da biste uspeli u nameri da instalirate CWM Recovery morate da imate Windows 7 računar, instalirane drajvere za HTC Desire 620g i root-ovan HTC Desire 620g telefon. Što instaliranja drajvera tiče, OVDE imate uputstvo koje uključuje i taj deo posla (pogledajte 3. i 11. korak). Što se root-ovanja tiče OVDE pogledajte kako da to uradite.

Kako instalirati CWM Recovery na HTC Desire 620g DualSIM

1. Prvo preuzmite sve neophodne datoteke za dalji rad:



>> CWM Recovery <<

>> HTC Desire 620g DualSIM BackUP <<

2. Raspakujte preuzete datoteke na radnu površinu vašeg Windows 7 računara.

3. Pokrenite “flash_tool” alatku koju ćete naći u ”Desire 620 Full Backup\SP_Flash_Tool_v5.1352.01” fascikli.



4. U fascikli “Desire 620 Full Backup\Software\UsbUpgradePackage” preimenujte datoteku “MT6592_Android_scatter” u “MT6592_Android_scatter.txt”. Dakle samo na kraju prvobitnog naziva datoteke dodajte “.txt”.

5. U okvriu SP Flash Tool alatke kliknite na taster “Scatter-loading” i pronađite prethodno preimenovanu datoteku “MT6592_Android_scatter.txt”.



6. Kada učitate scatter.txt datoteku, u okviru liste, ispod isečka “Name” potražite “RECOVERY” níz koji je unutar zelenog okvira. Na samom kraju niza “RECOVERY” imate ispisanu destinaciju te datoteke. Ako pogledate na sam vrh te liste, paralelno sa zelenom kockicom u okviru koje je ispisana lokacija recovery datoteke, videćete naslov “Location”. To će vam potvrditi da ste na pravom putu.

7. Kliknite na lokaciju RECOVERY-a i umesto podrazumevane datoteke izaberite prethodno preuzetu recovery datoteku koja je nazvana “HTC-Desire-620G-dual-sim_CWM+Recovery”.

8. Sve ostalo ostavite onako kako je već postavljeno, samo je bitno da se za RECOVERY destinaciju podesi datoteka koju ste preuzeli. Ako je tako, onda slobodno možete da kliknete na zeleni taster “Download”.

9. Sada izvadite bateriju iz telefona, povežite telefon sa računarom putem MicroUSB kabla i tek onda ponovo ubacite bateriju u telefon.

10. Kada SP Flash Tool alatka prepozna telefon, instalacija će biti započeta. Na kraju će se pojaviti prozorčić sa velikom štiklom što znači da je sve uspešno privedeno kraju.

11. Sada prebacite telefon u CWM Recovery dugim pritiskom tastera za pojačavanje tona i uključivanje telefona. Kada se pojavi HTC logo pri uključivanju telefona, tada samo pustite taster za uključivanje telefona, a nastavite da držite taster za pojačavanje tona, sve dok se ne pojavi CWM Recovery.

12. U okviru CWM Recovery-a odradite “Wipe Data Factory/Reset Cache” i restartujte telefon pomoću opcije “Reboot system now.

To je to. Proces je veoma sličan vraćanju zvaničnog operativnog sistema, stim da se umesto fabričkog recovery-a ubacuje CWM Recovery. Nadamo se smo uspeli da pomognemo! Ako nešto krene napako, te telefon ne može da podigne Android platformu, jednostavno flešujte (eng. flash) zvanični Android 4.4.2 KitKat i to će rešiti problem. Evo kako da to uradite:

>> Kako instalirati zvanični Android 4.4.2 KitKat na HTC Desire 620g? <<