Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Facebook Lite aplikaciju?

Kako instalirati Facebook Lite aplikaciju?

Da li ste znali da instaliranjem Facebook Lite aplikacije rasterećujete memoriju svog telefona kako internu tako i RAM. Na taj način praktično ubrzavate svoj uređaj. Pogledajte šta je Facebook Lite, zašto postoji i kako da instalirate Facebook Lite.

Svi dobro znaju da je Facebook aplikacija jedna od najvećih proždirača ROM i RAM memorije na Android uređajima. Ali kako stvari stoje, Facebook je konačno priznao to objavivši novu verziju Facebook aplikacije koja nosi naziv “Facebook Lite”. E sad, nova aplikacija nije ni mnogo slična ovoj koju smo koristili do sada. Ova aplikacija je napravljena tako da vi možete nesmetano da koristitie svoj facebook nalog, a da pritom ona ne uspori telefon. Naravno, da bi sve bilo tako, Facebook Lite ima nekih dizajnerskih i funkcionalnih promena koje su bile neizostavive.

Za početak Facebook Lite zauzima mnogo manje memorije, samo 252 KB. To je zastrašujuće manje u odnosu na klasičnu Facebook aplikaciju koja zauzima, ni manje ni više nego 130 MB.



Aplikacija Facebook Lite je napravljena da radi bez poteškoća na telefonima niže klase. Takođe, ova aplikacija fino radi i kada internet konekcija i nije baš brza i stabilna. Ovo znači gde god da ste i kakav god internet signal vi imali, Facebook Lite će izvući maksimum i pružiti vam što kvalitetnije iskustvo.

Резултат слика за facebook lite

Znajući sve ovo, najtoplije preporučujemo da korisnici telefona poput Galaxy Mini, ZTE Skate, HTC WildFire i slično, instaliraju Facebook Lite i sebi na taj način oslobode memoriju za bolji i brži rad telefona.

Mi smo rešili da vam pružimo LINK gde možete preuzeti aplikaciju i instalirati je sa svog telefona. Na žalost preuzimanje Facebook Lite aplikacije preko Google Play prodavnice nije moguć zato što naša država nije uvrštena na listi dostupnih. Te države su: Nigerija, Južna Afrika, Sudan, Bangladeš, Nepal, Šri Lanka, Vijetnam i Zimbabve.

Link ka aplikaciji u apk formatu:

>> Facebook Lite <<



*Ažurirano 01.11.2015.

Facebook je ubrzo omogućio preuzimanje Facebook Lite aplikacije i za naš region. 

Link ka Google Play prodavnici:

>> Facebook Lite <<



Kako bi ste je instalirali morate da imate štikliranu opciju “nepoznati izvori”, ako to do sada niste obavili OVDE imate detaljno uputstvo. Nakon toga morate locirati preuzetu Facebook Lite aplikaciju na svom telefonu pomoću aplikaije “menadžer datoteka”. Uglavnom se preuzete datoteke nalaze u folderu “download”. Kada nađete preuzetu Facebook Lite aplikaciju samo dodirnite na nju i ispratite instalaciono navođenje.

Po završetku instalacije startujte Facebook Lite i ulogujte se na svoj nalog. Aplikacija ima skoro sve kao i ona standardna, što znači da nećete izgubiti intergraciju sa kamerom, push (eng. instant) obaveštenja i slično.