Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti telefon kao računar!? Zajedno sa tastaturom, mišem i monitorom…

Kako koristiti telefon kao računar!? Zajedno sa tastaturom, mišem i monitorom…

Evo kako da vaš Android telefon ili tablet pretvorite u računar i koristite ga zajedno sa tastaturom, mišem i monitorom.

Iako vam zvuči neverovatno i komplikovano, verujte nam da je veoma jednostavno. Kao i uvek, postoje uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi sve ovo radilo!

 



Prvo, bitno je da telefon podržava OTG kabel što današnji telefoni većinom podržavaju i da imate jedan USB OTG kabel. Drugo, potrebno je da imate HDMI MHL konverter, HDMI kabel ili neki Cast uređaj poput ChromeCast-a ili AirCast-a. Treće, USB hub je neizostaviv kako biste povezali nekoliko različitih uređaja na telefon.

>> Šta je OTG kabal i kako ga koristiti? <<

Ako imate sve što smo upravo pominjali, onda je ostatak posla veoma prost. Razložićemo ga u nekoliko koraka:

1. Povežite telefon sa televizorom putem HDMI kabla ili putem ChromeCast uređaja kako biste prebacili sliku telefona na TV/Monitor.

2. Povežite miša i tastaturu sa USB hub-om/razdelnikom.

3. Zatim povežite USB hub sa USB OTG kablom koji kasnije treba da povežete sa telefonom.



4. Uključite autorotaciju i okrenite telefon horizontalno.

5. Na televozoru/monitoru će biti prikazana slika vašeg telefona zajedno sa strelicom. U tom momentu spremni ste da koristite bilo koju aplikaciju pomoću miša, tastature i velikog ekrana.

Ovo je veoma zgodno za gejmere i one koji koriste Google set alatki poput dokumetni, tabele, prezentacije i slično, na velikom ekranu...