Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako načiniti telefon vodootpornim!? (VIDEO)

Kako načiniti telefon vodootpornim!? (VIDEO)

Vi najbolje znate zašto je bitno da telefon bude otporan na vodu, pa makar toliko da preživi kratak kontakt. Evo kako da uz pomoć malog ulaganja svoj telefon načinite vodootpornim.

Budući da svi imaju svoju “žutu minutu”, nije na odmet zaštiti svoj telefon. Neki logični sled je u početku kupovina silikonske futrole a zatim i zaštitu za ekrana. Svi će se složiti da je to odlična kombinacija za one nespretne koji vrlo lako svoj telefon “dovedu” u neispravno stanje.

 



Naravno, pored zaštite telefona, potrebno je opratiti pažnju na samo korišćenje uređaja jer silikonska futrola i zaštita za ekran ga neće načiniti neuništivim. Sledeća faza je zaštita od najvećeg neprijatelja svim elektronskim uređajima, a to je voda.

Kako bi se zaštitili od vode, potrebno je kupiti nekoliko “gedžeta” odnosno proizvoda pomoću kojih ćete svoj telefon načinili vodootpornim. Zapravo, vaš telefon neće biti u potpunosti vodootporan poput Xperia Z telefona, ali će biti spreman da se izbori sa određenom količinom vode.

Nanostate sprej

Prvi i mnogo zanimljiviji proizvod je sprej koji izoluje magistrale i svu elektroniku koja ne sme da dodje u kontakt sa vodom. Mnogo je različitih proizvođača koji nude razne sprejeve, mi bismo izdvojili “Nanostate”.

Veoma lako se koristi, odnosno nanosi. Procedura je sledeća:

1. Detaljno obrišite telefon od mrlja i prašine.

2. Naprskajte telefon sa Nanostate sprejom.



3. Utrljajte Nanostate sprej preko cele provršine telefona i obavezno utrljajte delove gde su tasteri, zvučnik, 3.5 audio izlaz, konktor za punjač, slušalica i slično. Jako je bitno da te otvore ne utrljavate sa prevelikom količinom Nanostate spreja.

4. Kada završtite sa utrljavanjem, ostavite telefon 5 minuta da se osuši.

5. Kada se telefon osuši ponovite 3 i 4 korak jo tri do četri puta.

Detaljnije o proceduri nanošenja ovog spreja pogledajte na priloženom video klipu:



Kako kompanija koja proizvodi Nanostate sprej tvrdi, u mogućnosti ste da ceo telefon potopite kada ga prethodno tretirate njihovim sprejom. Naš savet je da to ne radite jer tasteri vremenom, zbog kamenca koji se nalazi u vodi, postanu zaglavljeni ili nefunkcionalni.



This spray could save your phone from the toilet - Nanostate Review By CNN News from Nanostate.co on Vimeo.

Vodootporne futrole

Sledeći način je kesa za telefon. Sada se verovatno pitate “pa zašto bi svoj telefon stavljao u kesu?”. Postoji mnogo razloga, jedan od najčešćih je snimanje telefonom pod vodom. Recimo da letujete i da želite da snimite nešto jako zanimljivo a to se dešava pod vodom. Kako to učiniti sa telefonom koji nije otporan na vodu? Pa, odgovor je upravo ta kesa! Jednostavno podesite telefon da snima, ubacite ga u kesu i zaronite.

Naravno, svrha kese nije samo to. Kesu možete iskoristiti ukoliko putujete pa vas zatekne nevreme ili ako ste avanturista pa često istražujete prirodu. Sve u svemu, nije skup gedžet koji može poslužiti u zanimljivim situacijama.

Detaljnije o tim kesicama možete pogledati na priloženom linku:

>> Vodootporne futrole za telefone <<