Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pogledati Instagram Story ili poruku anonimno?

Kako pogledati Instagram Story ili poruku anonimno?

Ako želite Instagram bez reklama, da okačite fotografiju boljeg kvaliteta ili da anonimno pregledate nečiju priču (eng. story), onda je potrebno da probate jednu mnogo zanimljivu i korisnu aplikaciju; Instader.

Zamislite da imate Instagram aplikaciju koja poseduje opcije za isključivanje reklama, za preuzimanje fotografija, za anonimno pregledavanje Story objava, itd. To bi bilo super, zar ne?

 



Obradovaćemo vas informacijom da postoji upravo takva jedna aplikacija. Međutim, ta aplikacija “nije legalna” i ne može se preuzeti sa Google Play prodavnice. Kada kažemo “nije legalna” ne mislimo da možete sositi posledice time što ćete je koristiti već samo želimo da objasnimo da ona ne poštuje pravila fer poslovanja i ako neko može da strada to su njeni tvorci tj. programeri koji su je napravili.

Naime, Instader aplikacija izgleda i funkcioniše identično kao i zvanična Instagram aplikacija. Sve opcije i funkcije na koje smo inače navikli su tu, s’ tim da Instader aplikacija ima par nekih vrlo poželjnih funkcija i opcija.

U današnjem tekstu ćemo vam pokazati kako da pronađete i instalirate odgovarajuću Instader aplikaciju, kao i to kako da aktivirate te posebne funkcije i opcije.

*Napomena



Imajte na umu da je Instader modifikovana Instagram aplikacija te je vrlo moguće da tvorci Instagram aplikacije prikupljaju informacije o vama ili o vašem nalogu tokom korišćenja Instader aplikacije. 

Kako instalirati Instader tj. modifikovanu Instagram aplikaciju?

1. Pristupite “zvaničnom” Instader sajtu dodirom na priloženi link:

>> Instader <<

2. Spustite se niz stranicu i dodirnite na taster “String Repo”. 



3. Po dodiru na “String Repo” otvoriće se nova stranica gde možete da vidite poslednje zvanične verzije Instagram aplikacije i koje su izlistane u okviru opcije “Original” 



4. Dodirnite na “Clone” taster i preuzmite Instader dodirom na poslednju verziju tj. na verziju koja je na vrhu liste. Preuzimanje se inicira dodirom na sam naslov “Instader 15.4 Clone”. 

5. Dozvolite preuzimanje na memoriju vašeg telefona i instaliranje aplikacije sa nepoznatih izvora.

6. Dodirnite na preuzetu aplikaciju i tako pokrenite instaliranje. Ispratite korake koji vas navode na instalaciju i prijavljivanje. 

7. Prijavite se koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

To je to! Kao što vidite, instalacija nije komplikovana. Bitno je da znate gde da pronađete odgovarajuću Instader aplikaciju, da je preuzmete i instalirate. Jednom kada instalirate Instader, imaćete gotovo Instagram aplikaciju sa nekim novim funkcijama i opcijama koje se aktiviraju naknadno. Dakle, nisu podrazumevano aktivirane.

Instader je identična Instagram aplikaciji. To znači da unutar Instader aplikacije sve izgleda kao i funkcioniše kao u zvaničnoj Instagram aplikaciji Unutar Instader aplikacije možete pronaći sve one stare kategorije, opcije i funkcije. Ništa nije uklonjeno. Među tim dobro poznatim kategorijama i opcijama se nalazi jedna nova, a to je “Instader Settings”. 

Kako pristupiti posebnim Instader opcijama?

1. Dodirnite na “tri crtice” taster u gornjem desnom uglu ekrana.

2. Kada se pojavi panel sa dodatnim opcijama na dnu ekrana, dodirnite na kategoriju “Instader Settings”.

3. Da biste došli do konkretnih opcija i funkcija, potrebno je da izaberete odgovarajuću kategoriju. Za anonimno pregledavanja priča i pristiglih poruka, potrebno je pristupiti kategoriji “Ghost Mode”.

Download

Notifications - U okviru kategorije “Downloads” možete aktivirati obaveštenja o tome gde je sačuvan preuzeti story, video ili slika. Ako ne aktivirate opciju “Notifications”, neće dobiti obaveštenje o tome gde je preuzeti sadržaj uskladišten.

Split Media By Username - Ako želite da vam se preuzeti sadržaj sortira na memoriju telefona prema korisničkom imenu, onda definitivno treba da aktivirate opciju “Split media by username”.

Path To Download - U slučaju da volite sami da odredite gde će preuzeti sadržaj sa Instader-a biti sačuvan, onda je potrebno to definisati koristeći opciju “Path to download.

Privacy

Disable Ads - Ako ne volite reklame u okviru Instagram platforme, onda njih možete isključiti pristupanjem “Privacy” kategoriji i aktiviranjem opcije “Disable Ads”.

Disable Analytics - Sigurno ste se mnogo puta iznervirali jer vam Instagram konstantno šalje predloge da sponzorišete neki svoj post ili da pogledate statistiku. To je takođe moguće isključiti pristupanjem “Privacy” kategoriji pa dodirom na prekidač u produžetku naslova opcije “Disable Analytics”.

Crash Reports - Ako aktivirate opciju “Crash reports” onda će svaka nepravilnost u radu Instader aplikacije biti prijavljena programeru. 

Ghost Mode

Don’t Mark Direct As Read - Da biste mogli da pročitate pristiglu poruku, a da osoba koja vam je tu poruku poslala ne zna da ste to uradili, onda je potrebno pristupiti kategoriji “Ghost Mode” i aktivirati opciju “Don’t mark direct as read”.

Disable Typing Status - Da biste isključili inidkator koji pokazuje da li trenutno kuckate poruku, potrebno je da pristupite kategoriji “Ghost Mode” i aktivirate opciju “Disable typing status”.

Don’t Mark Stories as Seen - Jedna od najomiljenijih funkcija Instader aplikacije je upravo to što možete pogledati nečiju priču, a da ta osoba čija je priča ne može da vidi da ste je pogledali.

Anonymous Live View - Gledanje uživo uključenja svojih prijatelja na Instagram mreži često završi sa nekom neprijatnom situacijom. Primera radi, osoba koja se uživo uključila može da vidi ko prati uključenje pa samim tim da započne interakciju i komunikaciju sa nekim od gledalaca. Ako to želite da izbegnete, onda obavezno aktivirajte opciju “Anonymous live view” jer vam omogućava da se anonimno uključite u uživo prenos vašeg prijatelja. To znači da osoba koja live stream-uje neće moži da vidi da li gledate ili ne.

Quality Improvements

Znate i sami da podeljeni sadržaj tj. fotografije i video zapisi nekao uvek bude lošijeg kvaliteta i rezolucije. To je zbog kompresije koju Instagram ima. Jedino iPhone uređaji nemaju tako agresivnu kompresiju. Instader aplikacija ima rešenje za upravo taj problem. Potrebno je pristupiti kategoriji “Quality Improvements” i aktivirati sve opcije koje se tu nalaze:

Improve Stories Qulity - Za bolji kvalitet podeljnih priča

Improve Reels Qulity - Za bolji kvalitet podeljnih reel-ova

Improve IGTV Qulity - Za bolji kvalitet podeljnih IGTV videa

Improve Photos Qulity - Za bolji kvalitet podeljnih fotogradija

Photos in Max Qulity - Instagram podrazumevano kompresuje fotografije po širini ekrana. Ova opcija isključuje to. 

Sve do sada što smo nabrojali i pomenuli su ključne funkcionalnosti Instader aplikacije. Međutim, tu je još korisnih kategorija i funkcija i opcija. Predlažemo da ih sve pogledate i prema vašim preferencama iskoristite. Ukoliko budete imali bilo kakvih dilema, slobodno nam pišite na forumu, a mi ćeo prvom prilikom odgovoriti:

>> Pitanja i odgovori <<