Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako povratiti obrisanu sliku?

Kako povratiti obrisanu sliku?

sličajno ste obrisali nešto na vašem telefonu što vam je jako bitno? Ne bojte se jer postoji način da to povratite! Pogledajte kako!

Kome se još nije desilo da greškom obriše neku fotografiju, video klip ili pesmu? Ako ima takvih iskreno čestitamo na tome! Međutim, ako ne spadate u grupu ljudi koji sve svoje datoteke redovno prebacuju na računar ili oblak, onda će vam trebati ovo uputstvo koje će vam pomoći da povratite sve obrisane datoteke sa vašeg Android uređaja.

 



*Dodato 01.04.2019

Ukoliko želite da povratite samo fotografije sa memorije telefona, prilažemo vam jednostavno video uputstvo koje će vam najverovatnije biti zgodnije od ovog. Ako fotografije nisu ono što želite da oporavite, već neku drugu vrstu datoteka, onda nastavite sa ovim uputstvom. Za više informacija i linkove koje pominjemo u videu, potražite na ovom LINKU.

Za uređaje koji nemaju root

Prvo što treba da uradite je da povežete vaš Android uređaj putem USB kabla sa računarom ali kao eksterni skladišni prostor. Ukoliko želite sa MicroSD kartice da oporavite neke obrisane datoteke onda možete i preko čitača kartice da obavite ovo. Takođe, ako se radi o MicroSD kartici preporučujemo da to uradite preko čitača jer ne obrađuju isto podatke, odnosno memoriju, svi Android uređaji.

Nakon povezivanja Android uređaja sa računarom, preuzmite Recuva program i instalirajte ga. Recuva je fantastičan mali programčić koji služi za oporavak obrisanih datoteka, poput CoolMuster ili  Wondershare Dr. Fone koji inače zahtevaju root-ovan telefon. Međutim, Recuva ne zahteva root, besplatan je program i lak za korišćenje.

Naravno, da bi svi programi ovog tipa radili vaša memorija mora biti prethodno formatirana kao FAT32 ili NTFS i sl. Ukoliko vaša memorijska kartica nije formatirana ovim sistemima, prebacite sav sadržaj koji trenutno imate na njoj na sigruno mesto, zatim MicroSD formatirajte sa FAT32 sistemom za formatiranje. Kada se to završi slobodno vratite sadržaj koji ste sklonili na sigurno i nastavite proces.



Startujte Recuva program i odaberite tip datoteka koji želite da povratite: fotografiju, video klip, muziku, dokumente i sl. Opcija za oporavak datoteka sa lokacije koju vi odlučite je dostupna, čak i opcija da povratite određeni folder. Olakšavajuća okolnost je to da Recuva detektuje samo lokacije koje je u mogućnosti da oporavi i sa nje povrati sadržaj. Sve što treba da učinite je da ispratite upite Recuva programa.

Napomena

Kada završite oporavak vaših obrisanih datoteka brzo ih sačuvajte na neki drugi uređaj kako se ne bi dogodio konflikt i oštetio oporavljeni sadržaj. Recimo ako želiite da povratite sadržaj sa pametnog telefona to učinite tako što ćete lokaciju za čuvanje oporavljenih datoteka postaviti usmeriti ka vašem računaru. U trenutku kada sve bude oporavljeno, preimenujte datoteke i slobodno ih vratite na telefon.



Za uređaje koji imaju root

1. Preuzmite aplikaciju Undelete sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Aplikacija je veoma prijatna za korišćenje i neće vas mnogo namučiti.

2. Sledeće je korak gde treba da odaberete da li sadržaj oporavljate sa MicroSD kartice ili interne memorije telefona.

3. Zatim skenirajte odabranu memoriju. Proces skeniranja može potrajati od 2 do 10 minuta u zavisnosti od veličine memorije koju skenirate i od veličine memorije sadržaja koji želite da povratite.



4. Kada se skeniranje završi biće vam predstavljen sadržaj koji može da se oporavi. Taj sadržaj će biti kategorizovan po naslovima: datoteke, fotografije, muzika, video klipovi i dokumenti.

5.Oporavljeni sadržaj će biti sačuvan na lokaciji sa koje je obrisan.


Ako naiđete na neki problem pri oporavku datoteka savetujemo vas da ipak pokušate sa Recuva programom.