Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako prebaciti aplikacije na MicroSD na Galaxy Note 8 telefonu?

Kako prebaciti aplikacije na MicroSD na Galaxy Note 8 telefonu?

Evo jednostavnog načina da prebacite sve aplikacije sa memorije Galaxy Note 8 telefona na memoriju MicroSD kartice.

Prosta činjenica da telefon ima podršku za proširenje memorije putem MicroSD kartice podiže proizvođačima telefona šanse da se njihovi uređaji u velikom broju prodaju. To je slučaj sa Galaxy Note 8 modelom te Samsung ne obraća pažnju na to kako ćete vi iskoristiti dodatnu memoriju, za aplikacije ili za podatke. Na vama je da to odlučite.

 Budući da se radi o veoma moćnom telefonu, sasvim je logično da korisnici neće obraćati pažnju na to koliko je aplikacija instalirano i da li je potrebno brisati ih kako bi telefon postigao bolje rezultate po pitanju performansa. Ne! Obično ti telefoni imaju gomilu instaliranih aplikacija, uglavnom igrica, te se interna memorija može zagušiti vrlo brzo.

>> Kako proširiti memoriju za aplikacije na Android 6 Marshmallow uređajima? [2017] <<

>> Kako koristiti MicroSD karticu kao internu memoriju? <<

Jedan od načina da oragnizujete memoriju svog Galaxy Note 8 telefona je da prebacite aplikacije na MicroSD karticu. Evo kako se to radi.

1. Pristupite podešavanjima Galaxy Note 8 telefona

2. Dodirnite na kategoriju “Aplikacije” (eng. apps).3. Dodirnite na aplikaciju koju želite da prebacite na MicroSD karticu.

4. Pronađite i dodirnite na “Memorija” (eng. memory) kategoriju.

5. Kada vam se prikaže nova stranica, u produžetku opcije “Memorija u upotrebi” (eng. storage used) dodirnite na “Promeni” (eng. change).

6. U novoiskakajućem prozoru samo potvrdite da želite da prebacite aplikaciju na MicroSD štikliranjem opcije “SD Card”.Veliki broj aplikacija je svakako moguće možete sačuvati na MicroSD, ali treba znati da postoje i one koje nije moguće prebaciti. Obično su to sistemske, odnosno preinstalirane aplikacije ili one koje se odnose na bezbednost telefona.