Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preuzeti Facebook video na telefonu ili računaru?

Kako preuzeti Facebook video na telefonu ili računaru?

Oduvek je bilo pitanje kako skinuti video sa Facebook na telefonu ili računaru budući da ne postoji opcija ili taster za tako nešto. Rešenje je zapravo vrlo jednostavno. Evo kako da preuzmete video sa Facebook-a.

Pitate se kako da preuzmete Facebook video na svoj uređaj za gledanje van mreže? U ovom uputstvu podelićemo se sa vama fantastičan trik koji će vam omogućiti da preuzmete bilo koji javni ili privatni video sa Facebook-a bez upotrebe softvera ili bilo kog mrežnog alata. 

 Da li ste spremni? Ako je to slučaj, pročitajte kako biste saznali kako možete da preuzmete i sačuvate video sa Facebook-a u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Kako preuzeti Facebook video zapise na računaru?

 1. Pronađite Facebook video koji želite da preuzmete.

  Пронађите и репродукујте Фацебоок Видео

 1. Kliknite desnim tasterom miša na Datum / vreme, a zatim izaberite Kopiraj adresu veze (eng. copy link address) .

  Копирајте Фацебоок адресу видео везе

 1. Sada idite u pregledač, otvorite novu karticu, a zatim nalepite URL videa u traku za adrese.

  Налепите УРЛ за видео за Фацебоок

 1. Promenite www ili web u mbasic kao što je prikazano dole, a zatim pritisnite taster Enter na tastaturi da biste ga preusmerili na osnovnu mobilnu verziju Facebook-a.

  Промените ввв или веб у мбасицЗамените ввв или веб са мбасиц
  5. Kada se stranica otvori, kliknite na video snimak da biste ga otvorili u novom prozoru.

  Кликните за репродукцију Фацебоок видеа
  6. Dok se video reprodukuje, kliknite desnim tasterom miša i izaberite Save video as...

  Сачувај фб Видео Ас

  7. Na kraju, dodelite mu željeno ime, zatim odaberite odredište gde ćete ga sačuvati i pritisnite dugme “Sačuvaj”(eng. Save).

  Сачувајте Фацебоок видео

To je to! Tako preuzimate i čuvate video zapis sa Facebook-a na računar. Ako želite da preuzmete Facebook video zapise na svoj Android telefon, sledite korake opisane u nastavku.Kako preuzeti Facebook video zapise na Android (BEZ APLIKACIJE)?

 1. Otvorite aplikaciju Facebook i prijavite se na svoj nalog, ako se već niste prijavili.

 2. Pronađite Facebook video koji želite da preuzmete, zatim dodirnite ikonu sa tri tačke i izaberite “Kopiraj vezu” (eng. copy link).

 1. Zatim otvorite internet pregledač (Google Chrome) i nalepite kopiranu vezu do videa u traku za adrese.

 1. Zatim promenite "www" ili "m" u "mbasic" kao što je prikazano na priloženoj slici i dodirnite "go" tj. potvrdite unos izmenjene web adrese. 1. Prijavite se na svoj Facebook nalog ako se to zatraži.

 1. Sada dodirnite video snimak da biste ga otvorili u novom prozoru.

 1. Dodirnite ikonu sa tri tačke u donjem desnom uglu video snimka ili dugo pritisnite na video dok ne vidite opciju “Preuzmi video” (eng. download video), a zatim je dodirnite da biste započeli preuzimanje video zapisa. 1. Po završetku preuzimanja, kliknite “Otvori” (eng. open) na dnu da biste pogledali video ili proverite fasciklu Preuzimanja.

To je to! Tako preuzimate i čuvate video zapise sa Facebook-a na Android uređaju bez potrebe za instaliranjem bilo koje aplikacije.