Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako promeniti broj telefona u Viber aplikaciji?

Kako promeniti broj telefona u Viber aplikaciji?

Evo kako da promenite broj telefona u viber aplikaciji i automatski obavestite sve vaše kontakte o tome. Takođe, ako menjate broj u Viber aplikaciji, a prethodno ste kupovali stikere ili ste se pretplatili na neke servise, to će sve biti sačuvano. Evo šta treba da uradite.

Pogledajte kako da promenite svoj Viber korisnički broj lako putem aplikacije i bez gubitka podataka. Napominjemo da je ovo upustvo isključivo za mobilne telefone.

 Promenite broj telefona na istom uređaju

Iz Viber aplikacije:

 1. Otvorite Viber aplikaciju na vašem telefonu.

 2. Idite na opciju "Još" u donjem desnom uglu.

 1. Dodirnite "Podešavanja".

 1. Zatim izaberite "Nalog".

 1. Izaberite "Promeni broj telefona". 1. U polju Novi broj telefona dodirnite dugme "Nastavi".

 1. Dobićete obaveštenje da će svi Viber korisnici koji imaju vaš broj telefona dobiti obaveštenje o promeni vašeg broj. Nastavite dalje.

 2. U sledećem prozoru unesite novi broj telefona i dodirnite dugme "Nastavi".

Verifikujte svoj novi broj

Verifikovanje novog broja je slično verifikovanju novog Viber naloga. Dobićete ili SMS sa kodom na novi broj telefona ili poziv na prekid veze (samo za korisnike Android-a). Unesite kod koji ste dobili kada se to zatraži.Kada se verifikuje, vaš broj će se promeniti. Imajte na umu da ovo može potrajati nekoliko sekundi.

Promenite broj telefona i pređite na novi uređaj

Ako imate novu SIM karticu i novi telefon, prvo ćete želeti da premestite kontakte. Ovo će funkcionisati samo ako ostajete na istoj platformi (prelazak sa Android telefona na Android telefon ili iPhone na iPhone). Ne možete da premestite podatke sa Android telefona na iPhone.

 1. Promenite i verifikujte svoj broj telefona na starom uređaju 2. Napravite rezervnu kopiju svog Viber naloga i ćaskanja

 3. Preuzmite i aktivirajte Viber na svom novom telefonu

 4. Sledite uputstva za vraćanje istorije

>> Kako instalirati Viber na telefonu? (VIDEO) <<

Promenite broj telefona na sekundarnom uređaju (računar ili tablet)

Ako imate Viber na radnoj površini (PC računaru) ili na tabletu, uverite se da su ažurirani na najnoviju verziju pre nego što promenite broj na telefonu. Ako to ne učinite, vaš nalog će biti deaktiviran na ovim uređajima i možete izgubiti neke podatke.

Koje informacije se prenose na novi broj?

Ako samo menjate broj i zadržavate isti uređaj, vaši podaci će se preneti, uključujući:

 • Vaša prethodna ćaskanja

 • Lista kontakata

 • Vaša lista javnih računa

Sinhronizujte svoje kupovine nalepnica i kupovine pretplata na Viber Out iz prodavnice kada promenite telefon ili broj telefona, ali zadržite isti račun u prodavnici aplikacija.

 1. Otvorite ekran "Još".

 2. Izaberite "Podešavanja".

 3. Dodirnite "Nalog".

 4. Dodirnite "Kupovine".

 1. Dodirnite "Vrati pretplate" ili "Vrati pakovanja nalepnica" u zavisnosti od toga šta želite da vratite na svoj Viber nalog.

Ako menjate uređaj, napravite rezervnu kopiju istorije ćaskanja, a zatim vratite podatke na novi uređaj da biste pristupili sačuvanim informacijama.

>> Kako prebaciti Viber poruke sa starog na novi telefon? <<

Obaveštavanje Viber kontakata o promeni vašeg broja

Svi Viber kontakti koji su sačuvali vaš broj dobiće obaveštenje tokom ćaskanja da ste promenili telefonski broj i dobiće upit da sačuvaju nove detalje o kontaktu. Kada to urade, mogu da nastave da ćaskaju s vama!

Ako ne želite da drugi korisnici dobiju ovo obaveštenje, možete da promenite svoj broj telefona tako što ćete deaktivirati stari nalog i napraviti novi nalog. Imajte na umu da se istorija ćaskanja ne može vratiti na novi broj telefona ako na ovaj način promenite brojeve.