Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da bežično napunite bilo koji telefon koji ima microUSB konektor!

Evo kako da bežično napunite bilo koji telefon koji ima microUSB konektor!

Duracell je predstavio veliki bežični punjač koji je kompatabilan sa skoro svim telefonima!

Bežično punjenje telefona je i dalje mlada tehnologija ali sa mnogo potencijala i prostora za napredak.Postoji samo nekoliko proizvođača telefona koji koriste ovu tehnologiju, međutim ona će uskoro postati standard zato što pruža ugodno korišćenje telefona tokom njegovog punjenja. IKEA se već pridružila “wireless energy” družini, ponudivši liniju nameštaja koja koristi bežično punjenje odnosno električnu energiju. Život bez dugih i zamršenih kablova vrlo lako može uskoro postati realnost.

 



Trenutna tehnologija bežičnog punjenja eliminiše potrebu da se prikačite i otkačite sa punjača. Nije da je to neki ogroman posao ali zašto da brinete da li vam konektori odgovaraju kada samo lagodno možete spustiti telefon i kada se napuni podići ga. Još jedna kompanija koja posluje baš u krugu prenosive električne energije je rešila da zakorača jedan korak dalje i napravi novi bežični punjač u obliku prstena. Naravno, radi se o dobro poznatoj kompaniji Duracell.

Prsten koji bežično puni? Ovo je uređaj koji se jednostavno, putem microUSB-a, konektuje na sve uređaje koji nemaju fabrički ugrađenu podršku za bežično punjenje. Sigurno vam je poznato da današnji vodeći telefoni velikih kompanija imaju u svom kućištu ugrađen modul za bežično punjenje. Nažalost, to nije slučaj kod telefona srednje i niske klase. Duracell je bez obzira na te barijere rešio da kreira dodatak za telefon koji svaki telefon sa microUSB konektorom pretvara u “Wireless Charging” kompatabilan uređaj. Kako? Pa jednostavno putem microUSB-a konektujte prsten sa telefonom, položite ga na tablu koja emituje električnu energiju i on će početi da se puni!

Naravno, nije u potpunosti bežično punjenje jer morate nakačiti prsten na telefon, ali opet ovo je ogroman korak za pametne telefone, kako one starije tako i one novije generacije. Očekujemo da će se ova tehnologija u buduće proširiti i postati dostupna i za neke druge uređaje starije generacije poput laptop računara, tablet uređaja, monitora, štampača i slično.

Cena ovog bežičnog punjača u obliku prstena zajedno sa pločom koja emituje električnu energiju je 53.98$ i možete ga poručiti sa njihovog sajta:

>> DuracellPowermat.com <<