Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ove 3 aplikacije odmah izbrišite!

Ove 3 aplikacije odmah izbrišite!

Iako deluje neverovatno, nekada one najkorišćenije aplikacije bivaju najopasnije po bateriju i performanse vašeg telefona. Evo koje tri aplikacije treba odmah izbrišete iz telefona ukoliko vam je bitno da on dobro i dugo radi. 

Ako ste neko kome je stalo do dobrih i pouzdanih performansi telefona, a pritom ne koristite one trenutno najmoćnije uređaje na tržištu, onda su ove tri aplikacije pravi “krpelji” koji piju krv svakog Android uređaja! Jednostavno ih opbrišite i zaboravite na njih!

Pametni telefoni ili tablet računari brzo postanu žrtve aplikacija koje “jedu” memoriju i ugrožavaju privatnost. To nije sve, obično takve aplikacije za 3-4 sata ”posrču” bateriju kao ni jedna druga apliakcija. Smatramo da su ove činjenica dovoljno jake da vas osveste i navedu da obrišete aplikacije koje ćemo u daljem tekstu pominjati.



Zvanična aplikacija nije uvek najbolja

Naravno da je Facebook aplikacija jedna od vama najdražih, međutim da li je to razlog da je koristite iako vam šteti? Samo da vas upozorimo. Facebook aplikacija opterećuje telefon u raznim segmentima pri najjednostavnim aktivnostima kao što su notifikacije, poruke, obaveštenja o tome šta ste pre godinu dan radili, obaveštenjima o rođendanima i slično. Sve navedeno iziskuje veliki napor uređaja, pogotovu kada nije na WiFi-u. Naravno, to podrazumeva ogromnu potrošnju baterije, bilo da je telefon na WiFi-u ili na 3G internetu.

Razumemo da vam je lakše da pratite svoj Facebook nalog putem aplikacije, međutim postoji alternativa. Da, da… Postoji način da zaobiđete zvaničnu Facebook aplikaciju koja vam “uništava” telefon i počnete da koristite svoj nalog na totalno drugačiji, tj. bezbolniji način.

Da li ste nekada razmišljali da koristite Facebook putem internet pregledača? Pa da! To je idealan način da koristite svoj Facebook nalog bez Facebook aplikacije. Hvala nebesima, sada je Google Chrome omogućio “push” notifikacije tako da možete biti u toku sa dešavanjima, i to u realnom vremenu.

Ako vam baš ne odgovara da koristite Facebook preko internet pregledača, onda bi možda bilo bolje da razmislite o Facebook Lite aplikaciji. Ona znatno manje opterećuje telefon i zauzima mnogo manje memorije. Više o Facebook Lite aplikaciji pročitajte na priloženom linku:

>> Kako instalirati Facebook Lite aplikaciju? <<



Aplikacije koje održavaju performanse telefona

Aplikacije koje obećavaju poboljšanje performansi nisu baš uvek zgode. Nije pametno koristiti ih u svim okolnostima. Iako je istina da one brišu neke nepotrebne datoteke ili keš podatke to ne znači da vi taj posao ne možete obaviti ručno. Naime, u situacijama kada koristite telefon slabijih performansi, one više opterete telefon neko što ga ubzraju.

Shodno tome, odmah obrišite Clean Master, Master Clean, Turbo Boost, ili bilo koju drugu aplikaciju tog karaktera. A ako baš želite da izbrišete sve keš podatke, evo kako da to uradite sami, bez aplikacije:

>> Šta je keš memorija, čemu služi i da li je treba brisati? (VIDEO) <<



Rešite se preinstaliranog internet pregledača

Postoje mnogo bolji i sigurniji načini da surfujete internetom, a da pritom ne koristite preinstalirani internet pregledač. To govorimo jer 90% Android korisnika koristi Google Chrome kao podrazumevani internet pregledač na svom telefonu ili tablet računaru.

Sa Google Play prodavnice preuzmite vaš omiljeni internet pregledač, ili OVDE pogledajte koje internet pregledače mi preporučujemo, a odmah potom obrišite onaj preinstalirani jer ga verovatno nećete koristiti.

U slučaju da ne zante kako se briše preinstalirana aplikaicja, na priloženom linku pročitajte detaljno uputstvo:



>> Kako izbrisati sistemsku ili preinstaliranu aplikaciju!? <<

Ako vam je brisanje preinstaliranog internet pregledača prevelik posao, onda samo onemogućite njegov rad. To možete učiniti pristupivši sledećim kategorijama:

"Podešavanje telefona > Aplikacije > Sve Aplikacije > Internet pregledač"

Kada u podešavanjima apliakcije pristupite preisntaliranom internet pregledaču, jednostavno dodirnite na “Onemogući” taster.

Koje bi dodatno aplikacije mogli da izbrišite

Aplikacije su glavni razlog zašto telefon vremenom krene da radi traljavije. Zato nemojte biti lenji i uvek izbrišite one aplikacije koje nikada nećete više koristiti. Izbrišite i one koje retko kada koristite jer njih uvek možete instalirati kada vam zatrebaju.

Proverite koje aplikacije najviše troše energiju i na osnovu toga ih izbrišite. Naravno, kasnije nađite alternativnu koja je mnogo ekonomičnija. Često se dešava da alternativna aplikaija radi brže od one zvanične, tako da i tu dobijate. Primera radi, alternativna YouTube aplikacija koja ima neke opcije za preuzimanje video sadržaja je svakako bolja varijanta od one zvanične. Evo o kojoj se aplikaciji radi i kako da je isntalirate:

>> OGYouTube je unapređena YouTube aplikacija! <<