Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako promeniti sifru za Google nalog preko telefona?

Kako promeniti sifru za Google nalog preko telefona?

Ukoliko želite da izmenite lozinku na vašem Google nalogu, onda to možete učiniti preko svog telefona, u svega u par koraka. Vrlo je jednostavno i ne zahteva mnogo vremena.

Većina nas ima više naloga na mreži poput, Twitera, Facebook-a, Instagram-a itd. Među svim tim nalozima je Google nalog možda i najbitniji.

 Vaš Google nalog se koristi za Gmail, YouTube, Google Maps, Google Photos i mnogo druge Google servise te samim tim jako je bitno da nalog bude bezbedan. 

>> Kako dodatno osigurati Google nalog? [Verifikacija u "dva koraka"] <<

Jednostavni način da osigurate vaš Google nalog i ostanete bezbedni jeste da obnovite lozinku, posebno ako je prošlo dosta vremena od kad ste je poslednji put promenili. U daljem tekstu ćemo vas provesti kroz ovaj postupak kako bismo vam pomogli da promenite sopstvenu lozinku.

Kako promeniti Google lozinku?

Kao sto smo i napomenuli promena Google lozinke je prilično jednostavan proces i vrlo lako možete pristupiti sa vašeg telefona.

1. Prvo pristupite podešavanjima vašeg telefona.

2. Na listi kategorija u podešavanjima telefona pronađite "Google" kategoriju i pristupite joj.

3. Zatim dodirnite na "Upravljajte Google nalogom".

4. Kada vam se prikažu informacije o vašem Google nalogu dodirnite na isečak "Lični podaci".5. Na listi opcija u okviru isečka "Lični podaci" pronađite i dodirnite na "Lozinka".

6. Unesite svoju trenutnu lozinku kako bi potvrdili vaš indetitet i dodirnite na "Dalje".

7. Unesite novu željenu lozinku i potvrdite promenu dodirom na taster "Promenite lozinku".

I to je to! Uspeli ste da u samo nekoliko dodira promenite lozinku za svoj Google nalog. Jednostavno, zar ne? *Napomena

Ovaj proces može biti malo drugačiji na telefonima ostalih brendova ili sa drugačijom verzijom Android-a, ali je suština ista. Bitno je da u podešavanjima pronađete kategoriju “Google” ili “Google nalozi” unutar koje se nalaze sve neophodne opcije za promenu lozinke.

Trebalo bi da znate da ćete sa svih vaših ostalih uređaja, na kojima ste prijavljeni koristeći nalog na kojem ste upravo promenili lozinku, biti odjavljeni. To znači da treba da unesete vašu novu lozinku na svim tim ostalim uređajima. To može biti po malo zamoran proces, ali ipak vredi odvojiti nekoliko minuta svog dana kako bi dodatno obezbedili svoj Google nalog.