Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xioami MiPad 3 je prelep i dobar tablet. Poklanjamo vam 50€ popusta za njega!

Xioami MiPad 3 je prelep i dobar tablet. Poklanjamo vam 50€ popusta za njega!

Evo po čemu se razlikuje Xioami MiPad 3 od MiPad 2 tableta, koje su mu karakteristike, koja mu je cena i gde ga možete kupiti...

Xiaomi je nedavno lanirao novi MiPad 3 koji bi trbalo da bude nadogradnja uspešnog MiPad 2 tableta. Međutim, nije mnogo toga promenjeno. Procesor više nije Intel Atom, već MTK što automatski znači da je nemoguće pokrenuti Windows 10 na njemu.

 



Što se RAM-a tiče, on je dupliran pa tako umesto 2 GB, Xiaomi MiPad 3 ima 4 GB RAM-a. MicroUSB konektor je sada zamenjen novim USB Tip C konektorom, dok baterija je malo većeg kapaciteta.

Ekran je i ovaj put sjajan. On je dijagonale 7.9 inča, a raspolaže 2048*1536 rezolucijom što garantuje 326 ppi. Prikaz slike je izuzetno oštar i bogat bojama. Dopada nam se to što je dizajn minimalističan, a izrada izuzetno kvalitetna. Xiaomi MiPad 3 je u celosti napravljen od metala. Na dnu se nalaze glasni zvučnici koji odlično reprodukuju ton.

I za kraj da spomenemo da  Xiaomi MiPad 3 ovaj pud dolazi sa bržom internom memorijom (eMMC 5,0), kapaciteta 64 GB. Takođe, zadnja kamera je promenjena pa tako sada na raspolaganju imamo senzor od 13 MPx koji je sposoban da napravi video snimke uz FullHD rezoluciji.

Prema do sada navedenim informacijama ne možemo osporiti činjenicu da se radi o premium tablet računaru. Ali, moramo priznati da nije mnogo toga unapređeno u odnosu na MiPad 2 model. Na ovom LINKU možete pročitati nešto više o MiPad 2 modelu kako bi ga uporedili sa novim MiPad 3.



Mi ćemo istaći par stvari za koje smatramo da su nedostaci kako bi najbolje mogli da procenite da li će vam on odgovarati ili ne. Prvo što nam se kod njega ne dopada je to što ne postoji sistem brzog punjanja. Za uređaj sa ovako velikom baterijom, brzo punjenje je praktično obavezna stvar. Takođe, ne vidimo razlog zašto Xiaomi nije uključio slot za MicroSD i HDMI konektor? Smatramo da su te dve stvari praktično neizostavive za ovaj tip uređaja.

Cena Xiaomi MiPad 3 tableta je na GearBest.com prodavnici 310$ što uopšte nije malo. Međutim, zahvaljući našoj saradnji sa njima, vi ovaj tablet možete dobiti za 250$ ukoliko iskoristite kupon: MiPad3PC. Sa ovom cenom je Xiaomi MiPad 3 dobra kupovina, a nju možete ostvariti klikom na ovaj LINK.