Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako resetovati podešavanja mreže na Androidu?

Kako resetovati podešavanja mreže na Androidu?

Evo kako da vratite podešavanja mreže na fabričke vrednosti, a da pri tome niste u obavezi da sve izbrišete sve podatke sa telefona.

Ako imate problema sa povezivanjem sa Wi-Fi mrežom ili Bluetooth uređajem na Android pametnom telefonu ili tabletu, možda je vreme da resetujete podešavanja mreže. To bi moglo ukloniti sve probleme. Da biste to uradili, sledite ove korake.

 



Pre nego što započnemo, reč upozorenja. Problemi sa fragmentacijom Android-a su dobro poznati i dokumentovani, gde se čak i meni podešavanja može razlikovati od uređaja do uređaja. Srećom, mnogi proizvođači Android-a sada odlučuju da koriste „stock“ Android interfejs (ili nešto slično) za svoje uređaje, umesto da ih personalizuju pomoću prilagođenog interfejsa.

Ako niste sigurni koje korake treba slediti, sledite korake za „stock“ Android-a, jer će se verovatno podudarati (ili usko podudarati) sa onim što ćete videti na svom uređaju da biste postigli isti krajnji rezultat.

Kako resetovati mrežna podešavanja na “AOSP” Android uređajima?

Ako koristite uređaj koji koristi „stock“ Android (8.1 Oreo ili noviji), sledite korake u nastavku da biste resetovali mrežu podešavanja.

Vlasnici Samsung uređaja će, međutim, morati da slede korake u sledećem odeljku.

  1. Da biste započeli resetovanje podešavanja mreže, otvorite meni „Podešavanja”. To možete učiniti tako što ćete dodirnuti ikonu aplikacije „Podešavanja“ u fioci aplikacije. Alternativno, prevucite nadole od vrha ekrana da biste prikazali panel sa obaveštenjima, a zatim dodirnite ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu.

    Scroll down to view the notifications shade and tap the

  1. U meniju „Podešavanja“(eng. Settings) dodirnite opciju „Sistem“ (eng. system).

    In the



  1. Zatim odaberite „Opcije resetovanja“ (eng. reset Options) da biste videli dostupne opcije za resetovanje uređaja. Umesto toga, možda ćete morati da idete u Napredno > Opcije resetovanja, u zavisnosti od uređaja.

    Tap

  1. U meniju „Opcije resetovanja“ (eng. reset options) možete resetovati različita sistemska podešavanja. Da biste resetovali mrežna podešavanja u celini, dodirnite opciju „Resetuj Wi-Fi, mobilne uređaje i Bluetooth“ ili „Resetuj mrežne postavke“, u zavisnosti od vaše verzije Android-a.

    In the

  1. Potvrdite da želite da nastavite. Dodirnite „Resetuj podešavanja“ (eng. reset settings) da biste započeli postupak.

    To begin the network reset process, press the

  1. Navedite PIN, lozinku, otisak prsta ili drugi oblik potvrde identiteta na zaključanom ekranu, a zatim ponovo dodirnite „Resetuj podešavanja“ (eng. reset settings) da biste potvrdili.

    Tap



Kada se ovo završi, mrežne postavke vašeg Android uređaja resetovaće se na podrazumevane vrednosti i trebali biste ponovo pokrenuti uređaj da biste dovršili promene. Tada ćete se morati ponovo povezati sa Wi-Fi ili mobilnom mrežom ili ponovo uspostaviti bilo kakve prethodne veze sa Bluetooth uređajima.

Resetujte mrežne postavke na Samsung uređajima

Iako većina proizvođača prelazi na Android sa „stock“ interfejsom, Samsung je jedan od retkih proizvođača koji nastavlja da koristi sopstveni interfejs (nedavno nazvan „One UI“) za Android pametne telefone i tablete.

  1. Za početak dodirnite „Podešavanja”(eng. Settings) u fioci aplikacija. Možete i da prevučete nadole od vrha ekrana da biste videli panel sa obaveštenjima, a zatim dodirnite ikonu zupčanika.

    Scroll down to view the notification shade, then tap the gear icon.



  1. Dodirnite opciju „Opšte upravljanje“ (eng. general managment).

    In the

  1. Odaberite opciju „Resetujute“ (eng. reset) da biste videli dostupne opcije za resetovanje uređaja.

    Tap

  1. Dodirnite opciju „Resetujte mrežna podešavanja“ (eng. reset network settings) da biste prešli na sledeću fazu.

    Tap the

  1. Resetovanjem mrežnih podešvanja izbrisaće se sva prethodna podešavanja za Wi-Fi i mobilni prenos podataka, kao i svi prethodno povezani Bluetooth uređaji. Potvrdite dodirom na „Resetovanje podešavanja“ (eng. reset settings).

    Tap

  1. Možda ćete morati da potvrdite svoj identitet pomoću PIN-a, lozinke, otiska prsta ili drugog oblika potvrde identiteta. Nakon toga potvrdite resetovanje da biste započeli postupak.

    Tap

Kada resetujete mrežna podešavanja, ponovo pokrenite Samsung telefon ili tablet. Kada ovo završite, moraćete ponovo da se povežete sa vašim bluetooth uređajima i Wi-Fi ili mobilnom mrežom.