Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako sačuvati web stranu kao PDF na Android uređajima?

Kako sačuvati web stranu kao PDF na Android uređajima?

Evo kako da sačuvate stranicu nekog sajta u PDF formatu u slučaju da želite da je kasnije pregledate u režimu bez interneta ili da je podelite sa nekim putem Bluetooth ili WiFi-a.

Chrome i Samsung pregledači za Android imaju opcije deljenja i štampanja web stana, ali i opciju za čuvanje u PDF formatu za kasnije pregledavanje tj. korišćenje.

 Cela procedura je vrlo jednostavna, a što je najbitnije, nije potrebno instalirati dodatnu aplikaciju ili alatku jer gotovo svaki telefon koristi Google Chrome internet pregledač.

Kako sačuvati web stranu na Android telefonima, preko Chrome-a?

Ako koristite Google Chrome na Android telefonu ili tabletu, onda na memoriju svog telefona možete veoma lako i jednostavno da sačuvate web stranu u PDF formatu. Sve što trebate da uradite jeste da ispratite sledeće korake:

1. Pokrenite Google Chrome pretraživač i pristupite web strani koju želite da sačuvate u PDF formatu.

2. Dodirnite na "tri tačkice" ikonu za pristup dodatnim opcijama, a koja boravi u gornjem desnom uglu ekrana.

3. Izaberite opciju "Podeli" (eng. share).3. Po dodiru na opciju "Podeli" pojaviće vam se panel sa dodatnim opcijama. Tu treba da pronađete i dodirnete na opciju "Štampaj" (eng. print).


4. Telefon će po dodiru na "Štampaj" da pokrene takozvanu "Android Print Spooler" aplikaciju i da krene sa skeniranjem dostupnih štampača. Umesto da odaberete dostupan štampač. vi jednostavno dodirnite na opciju "Sačuvaj kao PDF" (ent. save as PDF).

5. Potom dodrinite žuti taster “Preuzmi PDF” i tako sačuvajte web stranu na memoriju vašeg telefona.Kako sačuvati web stanu kao PDF na Samsung telefonima?

1. Otvorite Samsung internet pregledač i pristupite web strani koju želite da sačuvate kao PDF.

2. Dodirnite “Hamburger” ikonu u donjoj traci pretraživača kako biste otvorili panel sa dodatnim opcijama.3. Izaberite opciju “Print/PDF”.

4. Zatim dodirnite na polje za odabir štapača i izaberite opciju “Sačuvaj kao PDF” (eng. save as PDF).

5. I na kraju samo dodirnite na žuti taster “Preuzmite PDF” (eng. download PDF) i sačuvajte web stranu na memoriju vašeg telefona.