Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako transformisati telefon u Pixel 2 i tako doći do novih Oreo funkcija!

Kako transformisati telefon u Pixel 2 i tako doći do novih Oreo funkcija!

Pixel Launcher v3.1 je tu da vaš telefon pretvori u Pixel 2, barem jada je reč o korisničkom izgledu tj. temi. Što je najbitnije, on donosi neke nove funkcije koje ne zahtevaju prethodno root-ovanje telefona.

Pixel Launcher verzije 3.1 je tu kako bi svim ostalim Android uređajima omogućio to korisničko iskustvo Piexel 2 telefona, barem kada je softver u pitanju. Ranije bi tako nešto bilo moguće isključivo uz pomoć portova koji zahtevaju root-ovan telefon. Danas, uz Pixel Launcher v3.1, root nije obavezan.

 



Pixel 2 Launcher je napravio Amir Zaidi koji je Android zajednici dobro poznat kao programer koji je portovao prvi Pixel Launcher i Android One launcher sa Xiaomi Mi A1 telefona. Njegov najnoviji rad podrazumeva Pixel 2 Lazncher baziran na Android 8.1 Oreo verziji, ali namenjen za uređaje koje pokreće Android 5 LoliPop verzija ili neka naredna.

Ono što dolazi uz launcher je novi Google Feed o kojem smo mi nedavno i pisali, “tačkasta” obaveštenja koja na neki način imitiraju ekran sa “3D touch” tehnologijom, atomatsko menjanje teme na bazi pozadine, itd.

Postoje i neke druge zanimljive funkcije. Primera radi, moguće je menjati temu ikonica u podešavanjima Pixel 2 Launcher-a, instalirati aplikacije koje vam launcher predlaže na bazi onoga kako koristite telefon i slično.

Instalacija Pixel 2 Launcher-a je prilično jednostavna. Evo procedure:

1. Sa GitHub sajta preuzmite Pixel 2 Launcher na memoriju telefona.



2. Zatim aktivirajte opciju “Nepoznati izvori” na vašem telefonu, ukoliko to do sada niste uradili.

3. Pomoću menadžera datoteka pronađite preuzetu Pixel 2 Launcher datoteku. Proverite fasciklu “Preuzimanja” (eng. downloads).

4. Dodirnite na “Launcher3-aosp-debug.apk” datoteku kako bi instalirali aplikaciju.



5. Na kraju samo dodirnite na taster za vraćanje na početni ekran, izaberite Google Pixel 2 Launcher i štiklirajte opciju da je to vaš podrazumevani izbor tj. launcher.

Ukoliko želite “tačkasta” obaveštenja preko ikonice neke aplikacije, onda dugim dodirom na pozadinu početnog ekrana inicirajte dodatne opcije.



Potom dodirnite na “Podešavanja” (eng. settings) i pristupite kategoriji “Tačke za obaveštenja” (eng. notification dots). Tu treba da dodelite dozvolu aplikaciji i to je to! Takođe, pogledajte ostala podešavanja kada ste već tu jer vam mogu biti od koristi. Tu se mogu promeniti teme za ikonice jednom kada ih sa Google Play prodavnice preuzmete.

To je to! Ukoliko imate neko pitanje, pišite nam u komentarima ovog posta.