Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako ubrzati učitavanje stranica na Chrome pregledaču na Android-u?

Kako ubrzati učitavanje stranica na Chrome pregledaču na Android-u?

Evo kako da se stranice učitavaju mnogo brže kada koristite Google Chrome internet pregledač na Android uređajima.

Google Chrome jeste jedan od najnaprednijih internet pregledača, tu nema sumnje. Ali, to ne znači da je Google Chrome najbrži internet pregeledač. Postoje internet pregledači koju su na nijansu brži od Google Chrome-a.

 O njima smo vam pisali pa ako ste to propustili, na priloženom linku možete pogledati:

>> Najbolji internet pregledači za Android uređaje! <<

Međutim, postoji način da korisnici root-ovanih Android uređaja podese Google Chrome tako da brže učitava stranice. Nije toliko teško sve dok pratite korake koje ćemo navesti u daljem uputstvu. Uglavnom, biće vam potrebna aplikacija “Kernel Adiutor” koju možete potpuno besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Ona će vam pomoći da modifikujete TCP Congestion.

U slučaju da nemate root-ovan telefon, na ovom LINKU možete pogledati kako da to uradite.

Kako ubrzati Chrome Internet pregledač?

1. Dakle, prvo preuzmite i instalirajte Kernel Adiutor aplikaciju. Pokrenite je i dodelite joj pristup root-u.

2. Dodirnite na taster za dodatne opcije koji se nalazi u gornjem levom uglu ekrana.3. Kada se pojavi panel sa dodatnim opcijama, dodirnite na kategoriju “Misc”.

4. Zatim dodirnite na opciju “TCP Congestion Algorithm” koja se nalazi ispod naslova “Network”.

5. U iskakajućem panelu odaberite opciju “Cubic”.

6. Zatim štiklirajte opciju “Apply on boot” koja se nalazi na vrhu.7. Izađite iz Kernel Adiutor aplikacije i pokrenite Google Chrome internet pregledač.

8. U baru za pretragu unesite  “chrome://flags”.9. Potom dodirnite na tri tačkice taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana i odaberite “Pronađi na stranici” (eng. find a page).

10. U mali prozorčić koji se pojavio unesite “TCP Fast Open” a na strani koja vam je učitana će se pojaviti ta opcija koju ste pretražili.

11. Ispod naslova opcije “TCP Fast Open” boravi taster “Aktiviraj” (eng. enable).

12. Po aktiviranju pomenute opcije bićete upitani da ponovo pokrenete Google Chrome internet pregledač. Učinite to i uživajte u bržem surfovanju internetom!