Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Koji telefon je najbolje koristiti uz Android auto?

Koji telefon je najbolje koristiti uz Android auto?

Evo koji su to telefoni najpogodniji za korišćenje u automobilima koji imaju Android Auto sistem.

Morate se složiti sa nama da trenutno postoji baš mnogo razlučitih proizvođača telefona što rezultira još većim brojem različitih modela telefona. Kada uzmemo u obzir to, ne možemo da se ni jednom ne zapitamo “koji je od tih telefona najzgodniji za korišćenje uz Android Auto?”

 



O tome ćemo danas napisati koju rečenicu jer mnogi ne znaju da postoje Android telefoni koji uopšte ne mogu da se koriste uz Android Auto. Jednostavno, velike auto kuće tj. proizvođači ne žele da se prilagođavaju svima… Izgleda da im je cilj da se svi prilagode njima....

Dakle, koji su to uređaji? Pa Nexus naravno! Ne bi trebalo da budete iznenađeni jer je sasvim logično da će Google uređaji najviše odgovarati Google operativnom sistemu kao što je Android Auto. To automatski podrazumeva uređaje kao što su Nexus 6P, Nexus 6, Nexus 5X ili eventialno Nexus 5.

Problem koji ostali telefoni imaju je nepotpuna kompatabilnost. Automobil koji bi trebalo da postane “pametan”, kada se poveže sa Android uređajem, ne iskoristi pun potencijal Android Auto operativnog sistema. Naravno, neke funkcije se mogu koristiti, ali neke i ne. Samim tim, ukoliko želite da iskoristite pun potencijal Android Auto operativnog sistemu u svom automobilu, Nexus telefon je pun pogodak.

Da li ovo znači da se samo Nexus uređaji mogu koristiti uz Android Auto? Naravno da ne… Ostali pogodni uređaji su oni koji imaju što čistiji korisnički izgled i što manje modifikovan Android. Naime, Motorola telefoni su uglavnom tog karaktera te je većinu njih kompatabilno za korišćenje uz Android Auto.

HTC telefonu se takođe dobro snalaze uz Android Auto, stim da one Google verzije mnogo bolje prolaze. No, iako neki telefoni izgledaju kao da imaju čist, netaknut Android, to ne znači da je tako… Teško da će bilo koji “Kinez” uspeti da se dobro snađe u automobilu kojeg pokreće Android platforma. Čuj “pokreće Android platforma”. Šalu na stranu, Huawei P9 se iznenađujuće dobro “slaže” uz Android, kao i Huawei P9 Lite…



U slučaju da vas zanima da li neki drugi telefon može da “prođe” uz Android Auto, ne budite lenji i učlanite se po forumima jer ćete tako dobiti info iz prve ruke. Sve dosadašnje informacije koje smo vam pružili su urpavo kombinacija zvaničnih izjava i onih informacija tj. iskustva sa foruma.

Pre nego što završimo sa tekstom, spomenućemo Samsung uređaje. Naime, tu nema pravila. Neki Samsung telefoni rade bez problema, neki i ne baš. Primera radi, Samsung Galaxy S7 se proizvodi u 31 različitih modela. Shodno tome, nije ni čudo što se dešava da jedan model radi, a drugi ne.