Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Šta kad mobilni telefon upadne u vodu?

Šta kad mobilni telefon upadne u vodu?

Telefon vam je upao u vodu? Onda brzo preduzmite sledeće korake kako bi ste ga oporavili i sprečili da dođe do teških oštećenja.

Dakle desilo se! Dešava se i onim najpažljivijim osobama, pa makar im neko drugi ispustio telefon u vodu.

 Ono što u tom trenutku morate preuzeti je od ključnog značaja za dalji rad telefona. Prvo potisnite paniku i izvadite telefon iz vode, zatim odradite sledeće.

1. Obavezno bez suzdržavanja ugasite telefon.

2. Sa telefona poskidajte sve zaštitne maske i futrole, takođe izvadite SIM i MicroSD karticu.

3. Ako vaš telefon ima zamenljivu bateriju obavezno izvadite bateriju što pre.

phone battery

4. Uzmite maramicu ili peškir kako bi ste osušili telefon i sprečili širenje tečnosti.5. Najefikasniji način da izvučete svu tečnost iz telefona je da ga zatrpate u posudu punu nekuvanog pirinča.

6. Telefon nemojte koristiti par dana, nemojte ga čak ni paliti nakon sušenja barem dva dana.

7. Ukoliko se telefon ne upali nakon svih ovih preduzetih mera onda vam savetujemo da ga nakačite na punjač i nakon 2 sata probajte ponovo da ga uključite. Ako i tada ne daje znake života onda probajte sa novom baterijom da startujete telefon.

8. Ako se telefon uključi, odmah proverite da li zvučnici i mikrofon rade, ako ne savetujemo da telefon rastavite i detaljno ga “produvate”. Ukoliko niste u mogućnosti sami da to obavite onda pomoć potražite u lokalnom servisu jer takva usluga ne bi trebalo da košta mnogo.Budite obazrivi i čuvajte svoj telefon od kuntakta sa vodom jer je to njihov najveći "ubica", ali ako ipak voda dopre do njega onda su vam ovi koraci prava "reanimacija" za telefon.